21.9.2012

Kiurukammarissa.


Kiurukammarissa nähdään kauniita unia pönttöuunin kupeessa (vaikka sänky ei ole kovin hyvä). Sängyn vastakkainen seinä kasvaa vaatepinoja, koska sopivaa vaatekaappia ei ole löytynyt (tai oikeastaan on, mutta se on kallis). Katossa ei killu se lamppu, jonka sinne tahtoisin (mutta sitäkin voi odottaa, koska nykyinen on mukava myös).

Sänky on hankintalistan kärkipäässä. Suosituksia siis! Miten te nukutte?
Meidän ajatuksissa on siirtyä futoniin sekä villaisiin peittoihin ja tyynyihin pikkuhiljaa, kun entiset petivaatteet kaipaavat vaihtamista. Jos jollakin on kokemuksia Ruskovillan tyynyistä, joko villaisista tai hirssinakana, niin kommentteja otetaan ilolla vastaan.
Niin ja miten futon patja makaa? Sänkyrungon päällä vai tatamilla? Onkohan tatami mahdollista vanhan talon alakerrassa, kun lattianrajassa kuitenkin vetää.
Pienet on pohdinnat, mutta huone ihana joka päivä.
Vetäistiin tapetti joka seinälle ja hetkeäkään en ole katunut! Ja miten tuo keväällä kirpparilta löytynyt  Mokon silkkinen päiväpeitto sopiikaan tuonne huoneeseen.

Oi voi, on se sitten ihana, että on oma kammari ja ihania unikavereita.

Seuraavat (ihanat!) tapetit saavat kyllä varmaan odottaa melko kauan seiniin pääsemistä. T nimittäin hajoitti jalkansa alkuviikosta sillä tavalla, että toinen pottuvarvas on vajaa ja sängynpohjalla makaa särkylääkkeitä syövä ukkeli ketara kohti taivasta.
Pitää vaan ajatella, että tälläkin ikävällä ja hurjalla tapauksella on tarkoituksensa...

24 kommenttia:

  1. Anonyymi22.28

    Oi että mikä ihana fiilis kuvista huokuu, tuo keskimmäinen varsinkin.

    VastaaPoista
  2. En tiedä futoneista mutta ihailen tota vauvan syvää unta ja täysin antautunutta asentoa! Ihana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että lapsella pitää olla hyvin turvallinen olo, jotta nukkuu tuollaisessa asennossa.

      Poista
  3. Anonyymi23.16

    Moi Jonna!

    Meille ostettiin futon Oulun Futon Shopista noin vuosi sitten ja en enää ikinä halua muulla nukkua. Petarina edelleen väliaikaisratkaisu, koska ei osata päättää hankitaanko puuvillainen vai villainen. Jos jollain on kokemuksia niin kuulen mielelläni. Meidän puuvilla-kookospatja on n. 17cm paksu ja makaa Ikean Mandal-sängyn päällä. Tosi hyvä ratkaisu: siinä patjan rullailu ja pyörittäminen on suht helppoa, koska sänky on matala eikä siinä ole reunoja. Patja on viileä, koska siihen ei uppoa, tunne on vähän sama kun nukkuisi hiekkarannalla, patja myötäilee ja kannattelee. Patjan rullailua ollaan yritetty tehdä kerran kuussa.

    Kauniita unia!

    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mandalia mekin mietittiin jossain vaiheessa, jostain syystä hylättiin se kuitenkin... Mut ne säilytyslaatikot olis kyllä mahtavat!

      Poista
    2. Anonyymi17.52

      Meilläkin on patja oulun futon shopista ja puuvillapetari. Oon tykänny, kun voi pestä koneessa 60 asteessa. Iso pesukone tosin täytyy olla. Patjassa on muistaakseni luonnonkumia ja kookosta, myyjä sanoi ettei tuollainen patja vaadi rullaamista, pelkkä kääntäminen riittää ja eipä 180 cm todella paksua patjaa paljon rullaillakaan. Omistajapariskunnalla ei sama patja ollut kuulemma mennyt miksikään 10 vuodessa, meillä on kyllä painui parissa vuodessa nukkujien kohdalta. Muuten olen todella tyytyväinen, muissa sängyissä tulee selkä kipeäksi.

      Ihana blogi, koskaan vaan en oo tainnu kommentoida (laiska) vaikka pitkään oon seurannu.

      Vuokko

      Poista
  4. Mun futon oli suoraan lattialla ja sekin oli ok, muttei suositeltavaaa. Ystävät hikoilee nukkuessaan paljon joten patja alkoi ummehtua, he rojauttivat sen sänkyrunkoon. Kun itse taas muutan kotiin, jossa on itsehankittu sänky, hankin tatamin ja futonin. En tiedä, kuinka hyvin tatamin palat pysyvät paikallaan, jos koko huone ei ole tatamia tai vetääkö tatamin alla, mutta futonliikkeistä saa käsittääkseni myös sänkyrunkoja, joissa patjan alle tulee tatami. Futon on kyllä ihana.

    VastaaPoista
  5. Meillä Futon kesällä lattialla ja talvella parvella ihan vain perus sängynpohjarimojen päällä. Ja ruskovillan akanatyynyt tilasin juuri meille,mutta niistä ei vielä omia kokemuksia,ystävät kyllä kehuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa T:lla on joskus ollut akanatyyny, ilmeisesti oli ihan ok, mut hän tykkää eniten tosi kovasta avaruustyynystä, joka muotoutuu pään mukaan. Mä en sellaisesta piittaa.

      Poista
  6. Meillä oli Ruskovillan villatyynyt koko porukalla mutta täytteet huovuttui suht nopeasti ja tyyny lätistyi. Vaihdoimme akanamalliin ja se on kyllä hyvä! Pitäisi vain vaihtaa välillä uudet jyvät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut ajatellut tuota huovuttumista yhtään, hyvä pointti!

      Poista
  7. Mullakin on ollut akanatyyny, ja tykkäsin hurjasti. Käytin sitä akanoita vaihdellen varmaankin lähes 10 vuotta. Nyt kun sänky, ja patjamateriaali vaihtui, vaihdoin korkeampaan "perustyynyyn", mutta mieli halajaa akanoita takaisin... Villatäytteisellä peitolla olen nukkunut ainakin sen 10 vuotta, enkä vaihtaisi pois. Kesälläkin toimii, jollei ole ihan hirveä helleputki. Pessyt en ole sitä koskaan, mutta tuuletan usein ja pakkasella pidän yöllä ulkona pitkään ja jos kunnon pakkasia ei ole, saunotan pölypunkit kuoliaaksi. Ihan ehdoton peitto vilukissalle tai vaihteleviin nukkumislämpötiloihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa loistavalta peitolta kertakaikkiaan!

      Poista
  8. Ihana pieni nukkuja!

    Täällä myös käytössä Ruskovillan hirssiakanatyyny ja kovasti olen siitä pitänyt. Niskajännitys väheni, mutta tosiaan, välillä kannattaa lisätä jyviä ja vaihtaa kokonaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kanssa niskat monesti jumissa. Luulen, että huono tyyny, kehno sänky, painava vauva ja kainalossa nukuttaminen edes auttaa aikatavalla noita meikäläisen niskajumeja.

      Poista
  9. Anonyymi13.38

    Meillä on Porin Villa ja Peite Oy:n futon, kotimainen siis. En tiedä tarkemmin, mitä siinä on sisällä, mutta hurjan miellyttävä on nukkua. Patjan alla on sälepohjainen runko.

    Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulen Ruskovillan peitteistä ja tyynyistä. Ajatus alkoi heti houkuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskovillan peitot ja tyynyt on 100% luomua! Ihana juttu! Ja villa on kierrätetty tehtaalta ylijääneistä paloista. Hyötykäyttöä loppuun saakka siis.

      Poista
  10. Anonyymi10.20

    Meillä on lapsilla ollut Lamparin kotimaiset villapeitot ja tyynyt, mutta ne eivät oikein kestäneet pesuja, vaan siällä oleva villa huopui ja peitto kutistui pesujen myötä. Pakko oli pestä kun tuollainen 4-vee kastelee yöllä sänkynsä, niin ei siihen oikein enää tuuletus auta. Tai jos peitto olisi pelkkää villaa, mutta kun päällä oli kuitenkin puuvilla. Minulla ja miehellä on untuvatäkit, jotka saa heitettyä pesukoneeseen 60 asteeseen tarvittaessa, nyt olen haaveillut lapsille samoja. Meilläkin on vanha ja vetoinen talo ja esikoisemme on varsinainen vilukissa.

    eepu

    VastaaPoista
  11. Anonyymi10.30

    Jatkan vielä tuohon edelliseen, eli niissä ruskovillan peitteissä on myös puuvillapäällys. Niiden kanssa käy myös niin, että pesuissa sisus huopuu ja puuvilla alkaa kertyä rytyille, ystävälläni nimittäin on sellainen. Itse jos ostaisin, niin hankkisin täysin villaisen, ilman puuvillapäällistä esim. http://www.lambar.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=5:joomla-license-guidelines&catid=25:peitteet&Itemid=54

    se edellinen eepu

    VastaaPoista
  12. Voi, miten antaumuksella pieni nukkuu. Osaisipa itsekin. :)

    VastaaPoista
  13. Meilläkin oli joskus kauan sitten futoni rimapohjan päällä. Ehkä se patja oli huonolaatuinen, mutta kumpikaan meistä ei kyllä tykännyt ratkaisusta. Sen jälkeen meillä on ollut Lectuksen sänkyjä, ensiksi 120 cm runkopatjalla ja nyt 180 cm jenkki. En ikinä vaihtaisi. Materiaali on hengittävä, joten sänky pysyy viileänä ja raikkaana. Petari on luonnonkumia ja jouset pussijousitettuja. Vaihtoehtoja löytyy erityispehmeästä alkaen. Suosittelen lämpimästi käymään kokeilemassa, jos lähistöltänne löytyy jälleenmyyjä. :)

    Nuo villapeitot olivat minulle uusi tuttavuus, kuulostavat ihanalta! :)

    VastaaPoista
  14. Meillä oli 10 vuotta kotimainen futoni, mutta se ei oikein kestänyt käyttöä. Sidoslangat katkeilivat ja rullatessa ja tuulettaessa täyte paakkuuntui. Ja ulosvienti ja tamppaus oli tuskaista, kun patja painoi kuin synti. Muuten se oli loistava. Katseltiin sitten uusiakin futoneita, mutta lopulta rahan takia päädyttiin Ikean patjoihin nimeltään Elsfjord tai jotain sellaista, kovin mikä niillä oli. Niistäkin ollaan tykätty. Tuntuu aika samanlaiselta nukkua, mutta hoito on helpompaa. Jos hankitte futonit, niin ehdottomasti kaksi kapeaa, eikä yhtä leveää!

    Ruskovillan akanatyynyistä ollaan tykätty kovasti. Niitä suosittelen lämpimästi. Aluksi vaati hieman totuttelua, mutta nyt en enää vaihtaisi.

    VastaaPoista
  15. Mä tilasin nyt itselleni akanatyynyn ja koska ollaan välillä melko nopeita liikkeissämme niin nukutaan myös futonilla :D Muutaman yön kokemuksella en voi muuta kuin olla tyytyväinen!

    VastaaPoista