25.9.2012

Mun keittiö.

Tähän aikaan vuodesta keittiössä tuoksuu omena. Ollaan onneksi saatu omenoita muutamista paikoista, kun oman pihan omenapuut eivät anna satoa. Toisessa puussa oli muutama omena, toinen on melko villiintynyt ja puuta tuntuu kiusaavan muumiotautikin. Mutta sosetta ja mehua syntyy.

Kun ostettiin tämä talo ajateltiin, että tehdään keittiössä vain pienen pieni pintaremontti. Kävi kuitenkin niin, että matkan varrella suunnitelmat muuttuivat ja loppujen lopuksi vanhasta keittiöstä ei jäänyt jäljelle juuri mitään. Katto ja lattia oikeastaan ja nekin saivat useamman kerroksen valkoista maalia. Valkoinen lattia on ihana! Ja saa laiskan siivoojan tarttumaan lattialuuttuun kenties hieman useammin...
Keittiön seinät on tapetoitu Pilhgren&Ritolan Atomi-tapetilla.
Keittiön kaappien rungot hankittiin Ikeasta, ovet ja sokkelit Timo teki osb-levystä, jotka maalattiin kiiltävällä mustalla maalilla muutaman kerran. Pöytätaso on koivua, joka on käsitelty ebenpuun sävyisellä Osmo colorilla. Vetimiä ovet odottaa yhä ja ikkunat listoja...

Katossa työtason päällä killuu kolme Muuton E25-lamppua, on olleet oikein loistavat työvalot! Keittiön kattoon kaivataan vielä yhtä lamppua, mutta toivon löytäväni sen joskus kirpputorilta.

Meidän unelmien koti rakentuu selvästi pala palalta hiljalleen. Kirpputorilöytöihin kuuluu myös tuo keltainen Pehtoori, sillä kelpaa keitellä teevettä ilmojen viiletessä.

47 kommenttia:

  1. Oi että, keittiö näyttää tosi kivalta!

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen keittiö. Noinhan sen unelmien kodin pitäisikin rakentua. Pieni pätkä ja huone kerrallaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä meinaa iskeä malttamattomuus ja haluais, että valmista olis paljon paljon enemmän. Mutta kaipa tällä odottamisella ja suunnitelmien (ja budjetin) venymiselläkin on syynsä ja tarkoituksensa. Pinnaa se kyllä vaatii, mutta mun mielestä on kuitenkin järkevämpi odottaa, että saa sit just sellaisen, kun haluaa eikä jotain kompromissien kompromissejä, jotka alkais sit jossain vaiheessa varmaan ärsyttämään.

      Poista
  3. Kauniissa keittiössä on ihana fiilis! Uutta ja vanhaa sopivassa suhteessa. Kyllä kelpaa omenoita keitellä.

    Makoisia syyspäiviä!

    VastaaPoista
  4. Hei, ihan huippu tapa käyttää Aalto-maljakkoa! Tuleeko tuohon hellan taakse vielä joku pleksi/lasi suojamaan tapettia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me olla ajateltu laittaa siihen mitään. Jospa säilyisi ilman roiskeita. Saahan ne pyyhittyä jos sellaisia tulee.

      Poista
  5. Kodikkaita kuvia. Kaunis tapetti. Mukavia päiviä unelmien kotiin!

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköinen (ja tuoksuinen) keittiö. meilläkin on menossa omenatalkoot.

    VastaaPoista
  7. Ihana keittiö!! Tapetti on hieno,samoin Pehtoori:) Ja tosiaankin,tykkään myös miten Aalto-maljakko on päässyt hyötykäyttöön teillä! Meillä se on täynnä käpyjä..:)

    VastaaPoista
  8. Tuo atomitapetti on tosi kivaa. Itsekkin katselin juuri samaa Tapettitalossa, kun etsimme vierashuoneeseen tapetteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli keltainen ja vihreä Atomi vaihtoehtoina. Tykättiin kuitenkin enemmän tästä keltaisesta, ja se käy aika kivasti kammarin mustan enkelitapetin kanssa yhteen.

      Poista
  9. Ihania yksityiskohtia - ja tapettikin on varsinainen herkku! Keltainen on niin pirteä väri:) Pehtoorista tosi kade...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon toivonut jo vuosia löytäväni kohtuuhintaisen Pehtoorin kirpparilta. Aiemmin oon nähnyt vaan 60-120 euron hintalapun kanssa. Tää maksoi vajaa kolmekymppiä, ei halpa mutta ei sikahintainenkaan.

      Poista
  10. Ihana tapetti! <3
    Tuli mieleen, että Ikeasta saa sellaisia "ovipompsauttimia", jolloin ei enää tarvitse vetimiä! Nehän olisivat teille käteviä, jos ihastutte vetimettömiin oviin liiaksi tässä välillä. :)

    VastaaPoista
  11. Ihana tapetti! <3
    Tuli mieleen, että Ikeasta saa sellaisia "ovipompsauttimia", jolloin ei enää tarvitse vetimiä! Semmoiset voisivat olla teille sopivia, jos ihastutte vetimettömiin oviin liiaksi tässä välillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sieltä saa sellaisia pompsauttimiakin! Kiitos vinkistä, se voisi olla yksi ihan pätevä vaihtoehto.

      Poista
  12. Ihanan näköinen keittiö. Kyllä vain. Ja vihdoinkin keksin, mitä aalto-maljakolla voisi tehdä, jos sellaisen omistaisin. Kun olin pieni, aalto-malja tuntui olevan joskus hienointa mitä ihminen voi omistaa, mutta silti en ole koskaan ymmärtänyt sen päälle. Mutta tuossahan se toimii hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä Aalto-maljakko on tosi kaunis. Keväällä kyllä laitan siihen tulppaaneja, koska ne käy tuohon maljakkoon tosi hyvin. Mä en varmaan ikinä olisi ostanut normaalihintaista vaasia, mutta tää on vuosien takainen kirppislöytö. Joku ei tiennyt, mitä möi. Sain vaasin kolmella eurolla!

      Poista
  13. Anonyymi16.02

    Kodikas keittiö!

    VastaaPoista
  14. Teillä on joka huoneessa ihanat tapetit! Ja nuo tummat tasot kauniit.
    Tuollaiset mullekin joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustasta tasosta on kyllä sanottava sen verran, että kaiken sortin naarmut siinä näkyy kyllä aika herkästi, mutta mua se ei haittaa, koska tää keittiö on elämistä varten.

      Mä ajattelin, että joku huone meillä saa sit olla ihan valkoinen. Lattiat, katot ja seinät. Mutta ei taida tulla tapahtumaan kuitenkaan. Jotenkin kummassa nuo värit vaan vetää puoleensa. Paitsi lasikuistin ja yläkerran tapetit on kyllä (IHANIA) mustavalkoisia.

      Poista
  15. Sun keittiö on mielettömän kaunis. Ja muutenkin koko koti. Lisää kuvia halutaan ihailtavaksi! Ootteko tykänneet muuten kaasuhellasta? Meillä on sellainen kans, en vaihtais perinteiseen. Omenaista syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hr! Laitan varmasti kuvia, aina kun saan jostain siististä nurkasta nappastua. Jotenkin tuntuu, että kun on vaan pari valmista huonetta niin koti näyttää sekunnissa ihmeen rytöläjältä ja semmoisesta en halua kyllä laittaa kuvia :D
      Kaasuhella on mahtava! Se oli täällä jo aiemmin eri kohdassa keittiötä ja päätettiin, että pidetään se, mutta siirretään. Vanhassa kodissa oli sekä kaasu, että keraaminen ja sekin oli hyvä vaihtoehto.

      Poista
  16. Keittiö näyttää harmoniselta. Ja kiva, kun kattila on päässyt käyttöön.

    VastaaPoista
  17. Anonyymi22.34

    On kyllä mukavan näköinen keittiö, tuo tapetti sopii loistavasti mustiin tasoihin. Meillä suunnitteilla keittiöremontti vanhaan taloon, mutta ssapi odottaa vielä muutaman vuoden, ensihätään maalasimme vain seinät, koska kalusteet ovat ihan ok. Yritän kytätä jostain purkutalosta 50-luvun kaappeja, jotka sitten täydennämme puusepällä. Ainakin haaveissa :)
    Meillä muutamassa seinäsä Pilhgren&Ritolan tapetit ja sen kyllä sanon, että eivät kestä pyyhkimistä. Ainakaan jatkuvaa, kuten ei mielestäni mitkään paperitapetit. Meillä oli ennen maalausta uunin tausta ainakin tosi tummunut, joten remontissa haluan siihen ehdottamasti jonkin pyyhittävän materiaalin.
    Olisi kiva kuulla paljonko teillä on neliöitä ja mikä on lämmitysmuoto? Meillä on 100n2 ja suora sähkö, joten yritämme mah. pitkään lämmittää pelkillä kakluuneilla (niitä 4 kpl + puuhella) Nyt se onnistuu vielä hyvin kun olen lasten kanssa kotona. Tämä on eka talvi tässä kodissa, joten ensi kesänä ollaan viisaampia monen asian suhteen :)

    eepu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 50-luvun kaapit olis kyllä varmasti ihanat. Kannattaa varmaan kytätä huuto.netistä ja tori.fistä. Mä oon joutunut pyyhkimään viiden kuukauden aikana kerran tuon seinän tuosta lieden takaa, joten jospa kestäisi hetken ilman pleksiä tai muuta :)

      Tässä meidän talossa on n. 140 neliötä. Talossa on neljä tulisijaa. Yläkerrassa kamina, alakerrassa leivinuuni ja kaksi pönttöuunia. Uunit lämmittää tosi hyvin, mutta on meillä täällä sähköpattereitakin, tosin vielä ei ole tarvinnut laittaa päälle muualla kuin lasikuistilla, joka on vieläkin remontoimatta...

      Poista
  18. Anonyymi23.25

    Kaunista, niin kaunista :) tapetti, tuo taso, laku-pekka, pehtoori... ihan keltainen.

    Oletteko eristäneet sisältä päin levyllä? näyttää nuo ikkunanpielet niin tutuilta ;)

    terv. Tessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tessa! Yksi seinä lisäeristettiin keittiössä, samalla saatiin vedettyä osa sähköistä sinne seinän sisälle. Kaikki sähköhommatkin kun uusitaan talossa pikkuhiljaa, huone kerrallaan.

      Poista
  19. Todella kaunis. Ja ihanaa kun on väriä. Tykkään kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sade! Mä tykkään kanssa väreistä. Jotenkin välillä toivon, että olis sellainen koti, missä olis valkoiset seinät, lattiat ja katto, mut ehkä se ei sit loppupeleissä olis niin meitä :)

      Poista
  20. Oooh! Kyllä näitä kuvia on odoteltu! Ihana keittiö teillä. Meiltä löytyy vaaleamman vihreä Atomi tv/kirjastohuoneesta ja rakastan sitä. Odotan malttamattomana lisää kuvia remontistanne. Voin luvata, että täällä ei kyllästytä isoonkaan kuvapläjäykseen.

    Ihan mahtavia kirpparilöytöjä olet tehnyt.Ja tiedän tuon malttamattomuuden, mutta joskus köyhyydestä on myös etua; tulee harkittua tarkkaan, kun ei saakaan kaikkea heti ja mielikin voi muuttua matkan varrella. Niinhän sitä sanotaan, että vanhaa taloa pitää hiukan kuulostella, ennen kuin ryhtyy toimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan päätetty, että kompromissejä ei ihan helposti tehdä. Ne kun tuppaa sit jälkeen päin harmittamaan. Siksi tää meidän remonttikin on varmaan venynyt, kun ollaan kuitenkin haluttu tehdä ne jutut, mitkä on aloitettu just eikä melkein sellaiseksi, kun haluttu.

      Poista
  21. Moi pitkästä aikaa ! Ihana keittiö teillä ♥ Love it !

    VastaaPoista
  22. Moi Niina! Kiitos, vielä kun saataisiin listat laitettua niin olis tosi hyvä. Ja kammarin ovi pitäis maalata. Hirmu vaikea vaan päättää väri!

    VastaaPoista
  23. Anonyymi10.31

    IHANA keittiö!!!! :) ihan teidä näkönen :)
    tuo tapetti hurmasi minut samantien!! :D

    Anniina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että näyttää sunkin mielestä meiltä! Tykätään itsekin ihan hirveesti :D

      Poista
  24. Anonyymi21.12

    Tykkään niin! Saisiko lisää kuvia :)

    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvia tulee varmasti lisää enemmin tai myöhemmin ;)

      Poista
  25. Oi ihanaa teidän kodista on tullut niin ihastuttavan kotoisa :)!

    VastaaPoista
  26. Oi teidän kodista on tullut niin suloisen kotoisa ja lämpöinen :)!

    VastaaPoista
  27. Ihana nurkkaus, tykkään kovasti tapetista. Ja tuosta lakupekasta, vai onko se sittenkin tyttö? :)

    VastaaPoista
  28. Ai kun näyttää herkulta! Meillä on kohta kolme vuotta ollut vessassa ja kylppärissä mustat OSB-seinät ja täytyy sanoa, että niin kauniit kun ovat, ei hammastahna roiskeiden putsaus oo kaikkein helpointa... Pölykin vähän näkyy, mutta sen nyt saa pois aika hyvin häpsyrällä. Ihana projekti teillä muutoinkin! :)

    VastaaPoista
  29. Todella kaunista ja ihailen teidän pitkäjänteistä työtänne.

    VastaaPoista
  30. Oi,sinun keittiö on suloinen jos noin voisi kettiöst sanoa! Tunnelma välittyy ja voin kuvitella perhoorissa teeveden porinan. Kiva blogi,ensimmäistä kertää tänne eksyin. Tulen vastakin.

    VastaaPoista
  31. Aivan ihana keittiö. Tapetti on todella kaunis ja voi tuota keltaista Pehtooria!

    VastaaPoista