13.1.2014

Kumpi oli ensin: leipä vai lanka?

Leivinuuni lämpiää pakkasella päivittäin. Leipää leivotaan silloin, kun on tarve. Viimeksi sämpylöitä ja saaristolaisleipää. Saaristolaisleipä leivotaan Glorian ruoka&viinin ohjeella, vehnäleseet tosin on vaihdettu meillä kauraleseiksi, koska lähikaupasta ei muuta saa. Tänä aamuna leivällä oli mustapippuristajuustoa ja suolakurkkua. Mikä ihana makuelämys! Suolakurkku on vaan niin parasta.

Lankakori seilaa yläkerran ja alakerran välillä. Päälimmäisenä korissa on ne langat joita haluaisin eniten neuloa jos nyt aloittaisin uuden neuleen. Neulon kuitenkin ihanaa keltaista kaulahuivia vanhimman tytön kummitädille Malabrigon Worstedista. Siitä tulee ihana.

Seurassa tekeminen on parasta. Neulominen ja leipominenkin. Toisten seura inspiroi ja yhtäkkiä sitä huomaa vaivanneensa kolme litraa taikinaa, pöllyttäneensä uunin tuhkia ja juoneensa samalla kahvia sekä neuloneensa. Sitten mennään saunaan. Ihan huippua.

Mutta kumpi oli ensin: leipä vai lanka?

3 kommenttia:

 1. Täältä blogistasi tulee aina vaan niin hyvä mieli! Kiitos!

  Sulla on muuten mahtavan kokoinen neulekori. Tykkään. Tuollainen pitäis mullakin olla...

  VastaaPoista
 2. Suolakurkku on parasta! Mulla odottelee myös ihania lankoja, mutta jotenkin ei ole ollut aikaa ja energiaa aloittaa niistä mitään. Pitäisi vaan aloittaa, sillä neulominen on terapiaa.

  VastaaPoista
 3. Saaristolaisleipä on niin parasta :)

  VastaaPoista