6.5.2014

Roihuvuoren japanilai(styyli)nen puutarha.
- Äiti, mä muistan tän paikan ihan varmasti.
- Ei me olla käyty täällä ennen sun kanssa.
- Ihan varmasti ollaan! Kato, kun mä tunsin tän paikan sun mahan läpi sillon, kun olin vielä sun mahassa vauvansiemenenä.
- ...

Vein sunnuntaina Aurinko-tytön ensimmäisen kerran Roihuvuoren japanilaiseen puutarhaan. Isompien kanssa puistossa koluttiin joskus melkein joka päivä. Meidän koti oli aika monta vuotta ihan tuossa puiston kupeessa nimittäin. Mutta Aurinko oli tosiaan siellä ensimmäisen kerran. Roihuvuoresta muutettiin pois silloin, kun hän oli ihan pieni vauvantaimi mahassani.

Mentiin katsomaan joko kirsikat kukkii. 
Oli niitä kukkia jo, mutta varmaan tarvitaan vielä muutama lämmin päivä, ennen kuin ovat täydessä loistossaan. 
Tuo puisto on kyllä valtavan sympaattinen ja kauniskin. Itse tosin taidan katsoa sitä melko arkisin silmin, tuosta aiemmasta yhteisestä historiastamme johtuen. Mutta kaunis ja lempeä se on, kaikesta huolimatta.
Puisto on rakennettu 90-luvulla vanhaan liuskekivilouhokseen. Se on jaettu neljään osaan: Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhaksi, punaisen fenix-linnun puutarhaksi, valkoisen tiikerin puutarhaksi ja mustan kilpikonnan puistometsäksi.

En tunne japanilaisen puutarhan ideaa kovin hyvin, mutta poislähtiessämme aloin miettimään, miten monta samaa elementtiä puutarhassa on, kun meidän nykyisessä kotipihassa. Ei ne täällä meillä tietenkään ole samassa mittakaavassa, mutta sellaisena miniatyyriversiona tai ajatuksena ainakin. 
Ehkäpä se yhteinen historia puiston kanssa onkin kantautunut tänne Rauhanmantereeseen tiedostamattani mukanani. Ja ne yksityiskohdat ja elementit, joista pidän tuolla Roihuvuoren puistossa, ovat sellaisia jotka olen jollakin tavalla halunnut tuoda myös kotipihaan.

*

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha
Roihuvuorentie 12-16, Helsinki

Bussit 80 ja 82 Herttoniemen metroasemalta.

1 kommentti:

  1. Juu tuo on kyllä kiva paikka ja Kirsikankukkajuhlassa olisi taas tarkoitus käydä. mahtaakohan vain kukkaset olla silloin jo ohi... Ehkäpä suuntaamme sinne jo nyt:-)

    VastaaPoista