25.5.2014

Perjantaikassi.Oli melkoisen kuuma perjantai. Aamupäivällä naputettiin tietokoneita kilpaa rannalla Timon kanssa ja pienimmät heitti talviturkkinsa. Sitten haettiin loput lapset koulusta ja painutiin ruokakaupaan. Ei mikään ihan normiperjantai, mutta ei mitenkään kovin poikkeavakaan. Ruokaa on ihmisen saatava, helteestä huolimatta.

Kaupassa mietin seuraavien päivien ruokia. Jäsentelin ja lapoin tavaraa kärryyn. Isosta kaupasta ostetaan luonnollisesti isommat ostokset.
Jätin Timon pakkaamaan lapsia ja ostoksia autoon parkkihallissa. Kävelin itse Haitula mukanani torin laidalle. Siellä on Herkku ja Lahja Murena. Salon oma herkkukauppa.
Saman katon alta löytyy niin lähi- kuin luomuruokaa, mutta myös välimerellisiä herkkuja sekä lahjatavaraa. Minä tulin hakemaan Perjantaikassia, mutta ostin myös risottoriisiä ja lahjan tulevalle kummitytölle.

Perjantaikassi toimii yksinkertaisen nerokkaasti. Joku on suunnitellut yhden ruuan puolestasi, pakannut siihen tarvittavat ruuat ja reseptin kassiin odottamaan hakijaansa.
Perjantaikassin sisältö selviää aina torstai-aamuisin niin Murenan nettisivuilta kuin Facebookista. Puolesta päivästä eteenpäin kassia voi sitten käydä ostamassa kaupasta.

Me syötiin lauantai-iltana ilman viilennyttyä jugurtilla kuorutettua yrttilohta ja sitruunaista fettucinia. Pöydässä oli kahdeksan nälkäistä suuta ja ruokaa jäi silti vielä hieman tälle päivälle.
Aion tehdä ihan kohta jäljelle jääneestä pastasta salaattia yhdessä vihannesten kanssa, loppu kala taidetaan syödä leivän päällä.

Ruoka oli nopea valmistaa ja maistui erittäin herkulliselta. Mukana olevat tuotteet olivat hyvin laadukkaita.
Erityisiä huokauksia saatiin aikaan, kun maistettiin kassissa mukana ollutta oliiviöljyä ja verrattiin sitä siihen, jota yleensä käytetään. Makuero oli aivan käsittämätön.
Tuo Murenasta saatu Villa Realen oliiviöljy jätti suuhun ihanan pehmeän jälkimaun, kun taas tuon yleensä käyttämämme oliiviöljy sai aikaan irvistyksiä. Näköjään oliiviöljyissäkin on eroja.

Perjantaikassi oli iloinen yllätys, jota aion testata toistenkin jos olen oikeaan aikaan kaupungissa ja ruoka sattuu olemaan meille sopivaa.
Myös Auringonkerääjän lukijat saavat Perjantaikassista 10% alennuksen mainitessaan ostoksen yhteydessä, että ovat lukeneet blogiani. Tarjous on voimassa 14.6. saakka.

*

Perjantaikassi saatu Herkku ja Lahja Murenasta.

Herkku ja Lahja Murena
Horninkatu 13 c 3
Salo

www.herkkumurena.fi


5 kommenttia:

 1. Perjantaikassi on mainio idea! Mekin on kerran testattu, sen jälkeen tosin käyty ostelemassa useammin yksittäisiä herkkuja, kuten esim. ankanrintaa tölkissä tai risottoja. Kerran napattiin mukaan ihan mieletöntä lammasmakkaraa, josta tehtiin maukkainta pastaa ikinä!

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia ja onpa hauska idea tuo perjantaikassi. Meille tuli muutaman kuukauden ajan kasvisruokakassi parin viikon välein. Siinä taisi olla tarvikkeet ja ohjeet kolmeen eri ruokaan. Monipuolisti kyllä kivasti meidän ruokalistaa.

  VastaaPoista
 3. Hauska idea tuollainen perjantaikassi! Onko jogurtti vaan laitettu lohen päälle uuniin vai miten se on tehty? Entä sitruunapasta?

  VastaaPoista
 4. Mukava idea tuollainen perjantaikassi...joskus, kun tietää Saloon päin menevänsä voisi tuollaisen tilata..:)
  Maukkaan näköistä ruokaa.

  VastaaPoista