2.6.2014

Tytön kokoiset raparperit.



Rauhanmantereen pihalla kasvavat valtavat raparperipuskat. Lapsen mittaiset varret ovat peruskokoa. Jälleen on käyty hakemassa sylillinen ja luvassa on myöhemmin niin hilloamista kuin piirakan pyörittelyäkin. 
Lapsuuden makumuistoina teen useimmiten raparperipiirakkani piimäpohjaan. Edellisellä kerralla muokkasin perusreseptiä ja laitoin taikinaan venhäjauhojen lisäksi spelttiä ja valkoisen sokerin korvasin intiaanisokerialla. Maistui! 
Pienin hihkui: "Kakkua, kakkua!" herättyään päiväunilta.

*

Raparperipiirakka

Uuninpellillinen

250 g voita sulana
3 dl intiaanisokeria
3 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
3 dl spelttijauhoja
2 tl ruokasoodaa

Pieneksi silputtua raparperia.

Laita uuni lämpiämään 175:n asteeseen. Voitele uuninpelti. 
Sekoita sulatettu voi ja intiaanisokeri keskenään. Kaada sekaan niin piimä kuin jauhotkin, johon  ruokasooda on sekoitettu. Kumoa taikina pellille ja levittele nuolijan avulla tasaisesti pellille. Levitä piiirakkapohjan päälle pieneksi silputtua raparperia. Ripottele koko komeuden päälle vielä intiaanisokeria.

Nautiskele vaniljajäätelön kera.

6 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta täytyy kokeilla, kaapissa onkin sopivasti spelttijauhoja ja intiaanisokeria. Ja niitä raparpereja on omalla pihalla paljon.

    VastaaPoista
  2. Ihanan kesäisiä kuvia ja mahtavat raparperit. Olisi mukava kuulla myös hilloreseptisi. Meillä tuo piimään tehty raparperipiirakka tunnetaan nimellä 10 pennin piirakka:) Teen sitä aina pellillisen kerrallaan. Ja joukkoon paljon kanelia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Minä teen raparperipiirakan yleensä ihan erilaisella ohjeella, mutta voisin joku päivä testata tätä.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi14.04

    Aivan ihana pohja, kiitos että jaoit! :) Intiaanisokeri on maailman parasta, antaa niin pehmoisen maun! Nams! Sun blogi on aivan ihana, aito! Yksi parhaimmista! Ihanaa kesää sinulle ja pesueellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että maistui! Intiaanisokeri on kyllä ihanaa. Hienouden hoksaa ensi lipaisulla :)

      Poista