30.10.2012

Lokakuun valossa.


Seison ikkunan ääressä, kuuntelen huokaavaa huonetta. Juoksisipa peura nyt ikkunan ohi, juoksisipa. Täällä niitä näkee monta kertaa viikossa. Vaan ei kertaakaan tuossa ikkunan alla.
Meille kerrottiin, että viime talvena siinä oli mennyt ilves poikasineen. Joku niistä kävi kesällä pihassa, meillä oli silloin karannut kani ja reviriiään puolustanut koira. Molemmat selvisivät. Ilvestäkään ei ole enää näkynyt. Jossain se on. Kulkee pitkin peurapolkuja, joiden varret kasvavat kesällä kukkaa.

Viime viikolla syötiin ainakin kymmenen kiloa satsumoita. Öisin nukuttiin siskonpedissä kirjastokammarissa. Käsi osui kylmään lattiaan, tiesi pakkasen tulleen. Aamun valo kertoi saapuneesta lumesta.

Mietin jatkuvasti mustia metallisia kierreportaita. Remontin tuoma mieliteko. Siitä ei taida muuten päästä kuin hommaamalla ne portaat.

Seison ikkunan ääressä, kuuntelen huokaavaa huonetta. Tänään olen ajatellut tyhjiä, juonut kaksi kupillista kahvia, yhden teetä. Taisi tulla tämäkin päivä kuin tilauksesta.

17 kommenttia:

 1. Kaunista arkea. Kauniit kuvat.

  Onko vauvan torkkupeitto itse tehty, tiedätkö käytettyä lankaa tai peiton mallia?

  neitinomad

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuloin peiton itse silloin, kun odotin Aurinkoa. Peitto on jotain Karnaluksista ostettua merinovillaa. Neuloin ainaoikein neuletta sopivan kappaleen ja lopuksi virkkasin piparkakkureunat. Mitään sen ihmeempää mallia ei ollut, annoin vaan mennä.

   Arki on kyllä ihanaa.

   Poista
 2. Sanat eivät ainakaan olleet tyhjiä, vaan kaunista kotitunnelmaa täynnä. Nukkuva pieni auringossa on aivan sulattavan kaunis, suloinen.

  VastaaPoista
 3. Niin kauniit kuvat, ja sanat, ne vasta herättelivätkin ihania ajatuksia. Mielenkiinnolla luen teidän remonttiasioista, meillä on nyt vähän saman suuntaista mielessä. Se on kutkuttavan jännittävää ja vähän melkein-pelottavaakin, mutta myös ihanaa, kun tietää lopputuloksen!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi16.27

  Ihanan aurinkoisia kuvia ja satsumat ne vasta herkkua onkin.

  Haavewt, unelmat ja "tyhjät ajatukset" eivät koskaan ole turhia vaan niissä on voimaannuttava voima, jolla taas jaksaa ja jaksaa....

  Kaikkea hyvää talven odotteluun ja kiitos vastauksesta.

  Kira

  VastaaPoista
 5. Kaunista, kaunista! Teillä on jonkin verran samanlaisia elementtejä (elomönttejä) elämässänne kuin meillä. Lapsia, vanha talo, remonttia, oma keittiö, eläimiä, paljon työtä ja tekemistä, unelmia. Symppaan ja komppaan!

  VastaaPoista
 6. hyvä tunnelma. kuvissa ja sanoissa.
  hetken hetki kestää.

  VastaaPoista
 7. hyvä tunnelma. sanoissa ja kuvissa.
  hetken hetki kestää.

  VastaaPoista
 8. Kaunis blogi! Ja tosi kauniita kuvia. Aivan ihana pikkuinen!

  VastaaPoista
 9. Valoa on vielä vähän, edes.

  VastaaPoista
 10. Niin ilo on lukea aina mitä olet jaksanut kirjoittaa. Ahmakin vaan kasvaa hurjaa vauhtia, on jo kova ikävä. Pitäisi tulla pistäytymään siellä, ja teidän täällä!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi21.48

  Suloinen vauva.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi14.47

  Hei

  Ihanuutta :) Saako muuten tiedustella, mistä on tuo ihana kettu-pehmo pikkuisen vieressä kehdossa? Meille on tuloillaan vaava kevään korvalla, ja mietiskelen kaikkea hänelle valmiiksi. :)

  -Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmo on saatu lahjaksi, mutta taitaa olla Paapiin tuote! Onnea vauvasta jo nyt! :)

   Poista
 13. Vaikea olla totamatta, että lapsi on kaunis kuin kiiltokuva. Pikku tammenterho.

  Hui niitä kierreportaita! Miten lapset niissä pärjää? minulla kauhukuvia meidän kierreportaista, ei edes tasannetta joka katkaisee syöksyn, jos taapero lähtee putoamaan. Mutta kauniitahan ne ovat sellaiset kuvailemasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varovainen pitää olla kaikissa portaissa, meidän nykyiset on tosi jyrkät ja askelma on tosi kapea tälläiselle isojalkaiselle immeiselle. Saa nähdä millaiset tulee lopulta, odotellaan rakennusviraston kantaa asiaan.

   Poista
 14. Täällä on niin kiva välistä piipahtaa! Tulee hyvälle ja rauhalliselle tuulelle. Siksipä onkin vaikeeta kuvitella, että sullakin siellä joskus niksahtaa päässä, ja luuttu heiluu raivokkaasti?? :D

  Vauvan amppeli on ihana myös, haaveilin sellaisesta joskus, kun muistaakseni Fiskarsin markkiinakojussa sellaisen näin.. mutta nyt on käyttäjäkin jo kasvanut yli!

  VastaaPoista