18.9.2013

Pesä.
Rinteessä on räjäytystyömaan lohkareet. Maanpeittokasveja. Meidän rinnemetsä alkaa entisen tienpohjan takaa. Siinä on puolukkaa, mustikkaa, kanervia ja neljäkymmentämetriä pyykkinarua. Siihen tienpohjaan tulee myös polku liuskekivistä, kun kannan ne paikoilleen. Tyrnimarjapensaita, kun sellaisia vaan löytyy jostain.
Olen luottanut kasvihankinnoissa lähimmän rautakaupan puutarhapuoleen. Westersin puutarha Kemiönsaaressa on haaveilupaikka, ihastelujeni loppumaton kohde. Paljon olen myös saanut, ne ovat tärkeimpiä. On hienoa, kun kasveilla on tarina. Se ei ole mikään klisee vaan totisinta totta.

Saunassa on ikkuna, ei enää uretaanilevyä pitämässä lämpöä sisällä. Kaunis ikkuna se on. Maalaaminen jää ensi kesään. Toukokuu on kuulema paras kuu maalata. Silloin kiurut ovat saapuneet ja ilma on kuiva.

Syksy on märkä ja hämärä. Lapsi sanoo kuuden jälkeen, että alkaa tulla yö.
Toiselle pojalle on tehty pesä sängynpäätyyn. Pienellä patjalla pesässä möröt pysyvät poissa. Sillä kyllä me tiedetään, että möröt tulevat öisin jos tulevat.

1 kommentti:

  1. Meilläkin jäi maalaushommat ensi kesään. Täytyy siis tehdä toukokuussa, kiitos vinkistä.

    Pesä mörköturvaksi on hyvä. Me tehtiin viime Tampereenvisiitillä lasten kulttuurikeskus Rullassa itse mörköjä, siellä oli semmoinen yön otukset -näyttely ja lapset saivat itse askarrella omat mörkönsä. Ei jätetty niitä seinälle näytille niin kuin jotkut oli tehneet, vaan otettiin mukaan ja teipattiin Ainon huoneen seinälle. Ei mahdu lisää mörköjä tulemaan, kun on jo kaksi valmiiksi.

    VastaaPoista