15.12.2013

15. joulukuuta.

Sunnuntait ovat aika ihania päiviä. On mahdollisuus kölliä aamulla sängyssä, syödä aamupalaa ja juoda kahvia (kaataa se sitten lavuaariin jos ei maistu). Sen jälkeen laittaa joululaulut soimaan ja koittaa saada taas epätoivoisesti jotain tolkkua tähän järisyttävään kaaokseen.

Joulusiivous tuntuu jotenkin ihan absurdilta ajatukselta tälläisen kaaoksen keskellä, miten ihmeessä johonkin perusteellisiin nurkkien puunauksiin saisi revittyä aikaa (ja hermoja). Pitäisi varmaan ulkoistaa pariksi päiväksi koko muu sakki jonnekin ja alkaa riehua rätin kanssa.
Vaan en taida. Taitaa se joulu tulla joka tapauksessa. Sammutetaan valot ja laitetaan kynttilöitä palamaan.

Mutta ensi vuonna otan kyllä itseäni niskasta kiinni, etsin aikaa perusteelliselle siivoamiselle. Tai ehkä laitan miehen palkkaamaan meille viikkosiivoojan.

5 kommenttia:

 1. Mä tein päätöksen, että tänä vuonna joulu saa tulla ilman suurempia siivouksia. Yleensä aloitan joulusiivouksen jo lokakuussa. Nyt perusviikkosiivous saa riittää. On muuten vallan suloinen koira, varsinkin tuo ensimmäinen kuva saa taas koirakuumeen nousemaan pintaan.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi8.51

  Kyllä se joulu tosiaan tulee sekaiseenkin kotiin :) Pimeän aika on siitäkin niin ihanaa, että se antaa siivousväsymyksen anteeksi. Valot vaan himmeälle niin nurkkien kaaos ei pistä silmään eikä pöly leijaile. Toista on sitten kun aurinko heräilee talviuniltaan ja näkee kaikki pienimmätkin hiukkaset...
  Blogisi on muuten todella ihana ja elämänmakuinen. Olen seurannut tätä siitä lähtien kun toiseksi nuorin lapsenne syntyi. Vasta nyt tulin kirjoittaneeksi ensimmäisen viestin. Saan positiivisesta ja rennosta elämänasenteestasi virtaa harmaisiinkin päiviin :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10.13

  Voihan siivous. Tuntuu että olen viime viikkoina vaan mesonnut lapsille sotkuista :( Joka paikassa tavaroita levällään. Olisi mukava saada sellainen realistinen kirjoitus joltain mikä on normaalia sotkemista 7 ja 5 v lapsille ja minkä verran heidän voi olettaa järjestelevän sotkujaan. Luonnekysymys toki osittain. Mutta ei auta kun lapsettomat sukulaiset kauhistelee meidän "sotkuja", ts leluja ja vaatteita satunnaisissa kasoissa.

  VastaaPoista
 4. Niin se on. Onhan se mukavaa kun on nurkat putsattuina ja siistiä ja suloista. Mutta ei se niin tärkeätä ole että sen vuoksi kannattaa itseään puhki väsyttää ja hermojaan menettää. Kaikilla on kivempi joulu kun ollaan leppoisalla mielellä. Jouluna on suloista joka tapauksessa :) Ei tule kummoista joulusiivousta täälläkään tänä vuonna.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi19.31

  Kuka sen on keksiny että jouluksi pitää siivota? :) Jouluna kaikki paikat kuitenki sotkeentuu kuusen havuista, lahjapakettien sotkuista... Siivoaa sitten kunnolla joulun jälkeen tai teidän tapauksessa sitte ku remontti on valmis.

  Anu

  VastaaPoista