23.2.2014

Persikkainen Rikke.


Tähän neljä kuukautta jatkuneeseen marraskuuhun sopii hyvin kevyt, mutta alpacan ansiosta lämmittävä pipo. Olin hankkinut jo tummanharmaata Novenaa Rikkeä varten, mutta nähdessäni nämä persikkaiset kerät meni värisuunnitelmat uusiksi. Trendikästä tai ei niin persikka iskee meikäläiseen kuin metrinen halko, näissä asustepuolen hommissa ainakin.

Rikke-pipoja syntyy kuin sieniä sateella enkä kyllä ihmettele sitä lainkaan. Ohje on nerokas. Yksinkertainen, mutta mielenkiintoinen. Joka toinen kerros neulotaan oikein ja joka toinen nurin. Silmukkamäärä pysyy samana päälaen kavennuksiin saakka, mutta puikkokoko vaihtuu numeroa suuremmaksi matkalla. Suosittelen. Teen varmaan sen harmaankin version ennemmin tai myöhemmin.

Persikkainen Rikke
Ohje: Rikke
Lanka: Lang Novena, 2 kerää
Puikot: 3,5 mm ja 4,5 mm

Jos jotakin moitteen sijaa keksin piposta niin sen, että tämän pipon kanssa ei voi todellakaan käyttää päälaella keikkuvaa suttunutturaa. Paitsi jos tarkoitus on näyttää vesipäiseltä alienilta. Toki hetkensä lienee sellaisellekin...

Niin se olisi sitten sunnuntai. Loma lopussa ja liedellä soppaa. Sämpylät kohta uuniin ja pienin päiväunille. Jospa loppupäivä olisikin sitten ei-niin-minkään tekemistä, paitsi imuria pitänee kyllä heilutella. Perus.

8 kommenttia:

 1. Loppu kuulostaa meiltä. Loman vika päivä. Aamulla tein sämpylöitä. Nyt soppa tulollaan. Täällä lisäksi neulomista ja pyykin pesua.

  VastaaPoista
 2. Itsekin tein Novesta Riken ja olen todennut tuon saman alien-ilmiön nutturoiden kanssa! Tämä on vähän semmoinen joka toinen päivä pidettävä pipo, eli siis niille päiville kun hiukset on tarpeeksi kivat auki pidettäviksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hiukset auki ehkä kerran viikossa, menevät sähköiseksi ja takkuun niin olen tavannut pitää yleensä kiinni. Ellen satu sitten kihartamaan.

   Poista
 3. Anonyymi18.51

  Ihanan värinen pipo! Kun teillä on soppa kerran liedellä; niin saiskos joskus ruokapostausta. Teillä kasvisruokaa syödään; niin haluaisin tietää kuvien kera mitä teillä syödään :)

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, kiitos postausideasta! Pitää koittaa ottaa kuvia sapuskoista ja tehdä niistä postauskin.

   Poista
 4. Anonyymi13.44

  Ihastuin pipoosi, olisiko nahdollista saada sinulta suomennettua ohjetta Rikke piposta? :-)

  VastaaPoista