11.2.2015

Seitsemän vastausta, seitsemän kysymystä.
Kiitos haasteesta Tessalle Vehkosuon suuntaan!

1. Kengän kokosi?

Tuntuu tätä nykyä aika sopivalta. Ainoa harmitus tässä ei-niin-sirossa-koossa on se, että yhdet unelmakenkäni olivatkin koon 41 jalkaan liian kapeat. Uskon kyllä löytäväni vielä toisetkin unelmakengät! 
On myös näppärää, kun vanhimmalla lapsella on samankokoinen jalka kuin minulla. Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyvät kengät ovat esimerkiksi hänen. Äärettömän hyvät jalassakin! Tallustelin niillä onnellisena Helsingissä viime perjantaina. Käytin toisiksi vanhinta lastani "steinerhörhöjen taivaassa" niin kuin hän itse Kirjokantaa nimitti ja poikkesin Snurressa. Tämän kokoisilla kengillä jaksaa kävellä hyvin. Syötiin autossa banaanit ja juotiin limpparia. 
Olin myös perjantaina hyvin onnellinen tuosta kirpputorilta löytyneestä Marimekon villa-kashmirtakista. I'm material girl.

2. Asuuko Kouvolassa oravia?

Todennäköisesti kyllä. Jotkuthan kutsuvat oravia söpöiksi rotiksi, mutta minä en ota siihen kantaa. Minulla ei ole kovin voimakkaita mielipiteitä oravista. Joskus tosin puolisoni kutsuu sellaista tietynlaista raivopäistä, mutta positiivista, virnettä oravan ilmeeksi. Luulen, että Ice Age -elokuvilla saattaa olla osuutta asiaan.
Uskon kyllä, että oravasta (kouvolalaisestakin) voi tulla sympaattisempi jos sille antaa nimen. Vanhin tyttäremme nimesi reilu parivuotiaana yhden koivukyläläisen, ankeahkon lähiökerrostalon pihapuissa pomppivan, oravan Pentiksi. Minusta se oli mainio oravan nimi. "Pentti ovara." Niin hän sanoi.

Kouvola puolestaan on kyllä minulle todella vieras paikka, se toistuu puheissani kenties harvemmin kuin Kapkaupunki tai Kalifornia. Jossain siellä Kouvolan lähellä maisema muuttuu kannasmaiseksi, kun ajaa itään päin. Siitä minä pidän.

3. Kuinka monta ihmistä on (liikaa tai liian vähän) maailmassa?

Jokaisella lienee tästä oma, erilainen, mielipide. Enkä usko, että on olemassa yhtä oikeaa vastausta, harvoin on. Kansantieteilijät ja filosofit esimerkiksi miettivät ihmislukua varmaan hyvin erilaisista näkökulmista kuin allekirjoittanut.
Minusta tuntuu, että sellainen määrä ihmisiä olisi kaikista paras, jossa jokaisella olisi joku. Joku joka olisi valmis tekemään hänen puolestaan mitä vain. 

4. Miksi hevoset tykkäävät porkkanasta?

Koska porkkana maistuu hyvältä. Jopa ne vinot tai yhteen kasvaneet, joita hevosille myydään edullisemmin, maistuvat hyvältä. Tosin minä olen syönyt sellaisesta kuormasta myös itse, syöttänyt lapsillenikin.
Porkkana olisi ehdottomasti kurkun, omenan ja tomaatin lisäksi yksi niistä vihanneksista, joita voisin syödä, vaikka loppuikäni jos muuta en saisi. 

5. Kuinka pitkät ovat aikuiselle sopivat päiväunet?

20 minuuttia on aika hyvä. Se ei saa oloa pöpperöiseksi, mutta piristää kivasti. Toisinaan on kyllä tilausta myös kahden tunnin päiväunille. Kenties paras olisi vain löytää sellainen sisäinen tasapaino itsensä kanssa tässäkin asiassa. 

6. Miksi pakettiauto on pakettiauto?

Koska pakettiauton mallisen auton voi kaikista helpoiten kietaista pakettiin. Siksi niin.

7. Mitä ruokaa meillä on tänään? 

Toivottavasti jotakin hyvää. Pääni lyö tyhjää... Mietin pinaattilettuja, mutta paistoin niitä toissapäivänä viimeksi. Pastaakin voisi keittää, mutta sitä on vaan yksi paketillinen jääkaapissa ja siitä ei tule muuta kuin pahamieli. 
Uskoisin, että napsautan uunin päälle ihan kohta ja laitan uuninpellille perunoita, porkkanoita, kikherneitä, ehkä paprikaakin. Päälle heittelen oliiviöljyä, ruususuolaa ja mustapippuria. Lisäksi tarjoilen jugurttikastiketta, joka odottelee jääkaapissa valmiina. Salaattia laitan lautasille myös. Sellaista siis. Iltaruokaa en vielä suostu miettimään.

*

Tässä haasteessa on jujuna se, että haaste heitetään eteenpäin seitsemälle muulle. Vaan koska pääni on tällä hetkelllä melkoista velliä en haasta ketään vaan toivon, että nappaisitte tämän itse. Olisi kiva jos joku vastaisi näihin lasteni laatimiin kysymyksiin. 

1. Haluaisitko syödä puuroa?
2. Minkälainen on se menopeli, jolla mieluiten kuljet?
3. Mikä on sinun lempieläin?
4. Mitä tahtoisit muuttaa kodissasi?
5. Mikä on maailman suurin eläin?
6. Montako kertaa olet lentänyt lentokoneella?
7. Mikä oli lempiaineesi koulussa?


PS. Päädyin kuitenkin pahanmielenpastaan.

5 kommenttia:

 1. Kiitos vastauksista. Nautin joka hetkestä! Varsinkin Kouvola-osio oli hauskaa luettavaa. Jouduit vähän epävarmuusalueelle. Kouvola saattaa olla vielä kyllä rämettä, mutta kyllä se siitä kannakseksi muuttuu kun tarpeeksi ohi ajaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouvolan rautatie-aseman luona oli ainakin joskus myös sellainen kukkaistutus, jossa kukkivat kukat muodostivat hienosti KOUVOLA sanan?! Siinä oli sellaista mukavaa hempeyttä, mutta myös sellaista toteavaisuutta. Että tiedäthän nyt varmasti minne olet tullut. Ja senkin muistan Kouvolasta, että pitkiä oli ne minuutit, kun odotteli, että Kuopion junan veturi vaihtoi paikkaansa. Sitä oli niin kiire etelän elämään rakkaansa luo, että ne kouvolanmittaiset minuutit olivat järjettömiä.

   Poista
 2. 1. Haluaisin. Ja syönkin, juuri nyt.
  2. Kyllä se on henkilöauto, silloin kun itse olen ratissa. Toisaalta myös polkupyörä, silloin kun ei ole kiire minnekään eikä liikaa ylämäkiä tai vastatuulta.
  3. Koira se taitaa olla. Joku oikein kiltti ja suuri koira.
  4. Just nyt haaveissa tapetoida makuuhuone uudelleen ja vaihtaa muovimatto lankkulattiaan.
  5. Valas??
  6. No tässä olikin laskemista.....mutta äkkiä laskettuna 36 kertaa.
  7. Ala-asteella varmaankin käsityö ja yläasteella köksä:)

  VastaaPoista
 3. 1. Haluaisin. Etenkin marjoilla, omenahillolla ja voisilmällä. Sellaista söin aamulla (vaikka Janne kauhisteli, ettei kaikkia kolmea voi laittaa) ja se oli ihanaa.

  2. Jalat. Se olisi mahtavaa jos aina jaksaisi kävellä joka paikkaan. Siis keskustassa. Lähiaikoina olen matkustanut normaalia enemmän pitkänmatkan junilla. Se on osoittautunut myös mukavaksi.

  3. Kyllä se koira taitaa olla. Ne sulattaa mun sydämen vaikken muuten koe niin eläinihminen olevani. Eläinihmisellä tarkoitan sitä, etten ehkä itselleni tässä vaiheessa ottaisi. Eläinrakas olen kyllä.

  4. Muuttaisin sen pienemmäksi. Niinkuin aion juuri tehdä.

  5. Valas?

  6. Vähän reilut 80 kertaa

  7. Niitä oli viisi. Käsityöt, kuvaamataito, biologia, filosofia ja psykologia.

  Pahanmielenpasta :D Meillä muuten on usein useamman päivän ruuat mietittynä, reseptit kaivettuna ja tarpeet hankittuna. Tänäänkin aamulla jo aloin miettimään miten sen iltaruuan valmistan. Ruoka on ihana asia.

  Lapsille terveisiä ja kiitokset kysymyksistä :)

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Vastasin omassa blogissani näihin hauskoihin kysymyksiin, lapsille iso kiitos niistä! Ilahduttivat!

  VastaaPoista