27.9.2012

Lasikuistista.


Lasikuistin remontointi on yhä samassa vaiheessa kuin huhtikuun alussa. Tai ehkä katosta on tiputettu sen jälkeen muutama levy lasivillaa ja revitty jotain papereita pois, mutta pääosin tila on saanut palvella remonttivarastona ja läpikulkutilana. Portaiden alunen on täynnä työkaluja ja muita remonttiin liittyviä tykötarpeita maalitahraisista vaatteista vatupasseihin. Nyt lattialle on levittäytynyt legokaupunki ja 450 metriä lattialankkua yläkertaan sekä kylpyhuoneen ulko-ovi.

Suunnitelmat lasikuistin remontista ovat pysyneet kyllä melkolailla samanlaisina. 
Seinät tullaan laudoittamaan (raaka)laudalla vaakaan ja maalamaan valkoisiksi. Lukuunottamatta yhtä, joka tapetoidaan Marimekon mustavalkoisella Ruutukaava-tapetilla (kuvassa). Unelmatapetti jo parin vuoden takaa! Katto laudoitetaan myös samalla idealla kuin seinät. 
Lattia tilassa on lankkua ja saa pysyä sellaisena jatkossakin, arvomme kuitenkin yhä, että revitäänkö lattia tässä samassa rytäkässä auki ja lisäeristetään vai siirretäänkö se hamaan tulevaisuuteen. Altapäin eristämistä ei saa ainakaan kovin helposti tehtyä, periaatteessa senkin kyllä pitäisi olla mahdollista... Tunne huutaa tässä kohtaa, että maalia lattian pintaan vaan, järjen toppuutellessa ja käskien tehdä kerralla kokonaan. Katsotaan, mihin päädytään. 
Tila olisi kuitenkin kiva saada mahdollisemman pian käyttöön, sillä siitä on kulku kodin joka tilaan ja siitä on tulossa meidän perheen olohuone.

Lasikuisti on on noin 35 neliön kokoinen ja se on rakennettu alunperin 80-luvun alkupuolella, talon vanhan puolen ollessa 20-luvulta. Tila on korkeimmasta kohdasta noin viisi metrinen. Korkeimmassa kohdassa on yläkerran lasiseinä. Portaat yläkertaan kulkevat myös lasikuistilta. Portaiden kohtalokin on vielä hieman auki. Haluaisimme metalliset mustat kierreportaat. Käytetyistä sopii vinkata allekirjoittaneelle!

Ennen kuin tapetti on seinässä on edessä kuitenkin vielä monen monta muuta juttua. Ensimmäisenä katon ja ulkoseinien eristäminen ikkunoiden alta, kenties sen lattiankin.

On kuitenkin ihana voida miettiä näitä pintapuolen juttuja. Sitä isoa oranssia löhösohvaa, joka odottelee varastossa uutta tulemistaan ja verhokangasta, jonka aion jossakin vaiheessa kotiuttaa Marimekolta. Sen lisäksi on mietittävä valaistus, pistorasioiden paikat ja vaatesäilytystäkin tähän tilaan tulee. 
Aikoja sitten kirpputorilta löydetyt teollisuusvalot pääsee varmaankin kyllä lasikuistille ja pihan varastojakin kierrellessä on muutamia potenttiaalisia vaihtoehtoja osunut silmään. Mutta ensin ne eristykset!


Kuva Pinterestistä, josta minut muuten löytää halutessaan nurjajonna nimellä.

14 kommenttia:

 1. suosittelen lämpimästi tekemään kerralla kaiken, myös sen lattian ;). Kivaa lueskella muiden remonteista.
  Nimimerkillä 2 vuotta remontin keskellä :) (jokunen asia on jäänyt roikkumaan, kun ei heti ole tehty kaikkea kunnolla... Ja ihan jokunen asia on vielä aloittamattakin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järki tosiaan sanoo, että lattia kannattaisi laittaa samalla kuntoon, mutta saa nyt nähdä mitä tehdään, kun siihen vaiheeseen päästään.

   Poista
 2. Minäkin kannatan sitä, että tehkää vain kerralla valmista. Nimim. aika monta vuotta enemmän remontin keskellä. :) Järjestäkää vaikka lasikuistitalkoot, niin tulee joutuisammin ja mukavammin valmista. Lattiaprojekti on tuohon kaikkeen vain pieni lisä, joka sitten palvelee kuitenkin hyvin ja pitkään. TSEMPPIÄ! Ymmärrän hyvin tuon turhautumisen ja väsymyksen.

  Olen kyllä hieman kateellinen tuosta lasikuistista. Sellainen olisi upea! Ihanaa, että saat ajan kanssa suunnitella sinne juuri sellaista, kuin haluat. <3 Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten tuo, että lattian tekeminen tämän kaiken muun lisäksi olisi pala kakkua vaan! :)

   Poista
 3. Anonyymi10.32

  Ai että teille tulee ihana koti <3

  Anniina :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi10.35

  Millä materiaalilla olette ajatelleen eristää seinät? Ja suosittelen myös sen lattian eristämistä samalla, se on meinaan viheliästä repiä sitten jälkikäteen. Ja säästöä tulee mahdollisesti lämmityskuluissa.

  eepu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä vielä eristysmateriaalista, sitäkin tässä arvotaan. Mutta varmaan uretaania joudutaan ainakin kattoon laittamaan, jottei ikkunoita tartte alkaa siirtämään.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eiks oo! Mä tätä aina säännöllisesti ihastelen :)

   Poista
 6. Tapetti on kyllä kiva.

  Muuten, pakko valokuvaajana huomauttaa, että kannattaisi yrittää löytää se kuvan alkuperäinen lähde, sen sijaan että kommentoi sen olevan Pinterestistä. Tiedän että niin tekee moni muukin... mutta kun se on vähän lakien vastaista, kopioida niitä kuvia eteenpäin alkuperäistä, oikeaa linkkiä mainitsematta. Pinterest ei ole koskaan se alkuperäinen lähde, eikä kuvaaja, kuitenkaan.

  VastaaPoista
 7. Ihana suurensuuri lasikuisti! MEillä tuollainen poini ja eristämätön, mutta iso ilo on siitäkin!

  VastaaPoista
 8. Ihana blogi. :) Jään seuraamaan. :)

  VastaaPoista
 9. On teillä siellä vielä hommaa, mutta ninhän se on, että tuollainen talo on loputon savotta ja hyvä niinkin. Tosin asuintilojen kuntoonsaamisen odottelu vaatii aina hieman kärsivällisyysharjoittelua. Pusut sinne.

  VastaaPoista