12.9.2014

Sumu kahdelle - Together in the fog.
On kiireistä, elämäntäyteistä. Aion tuhat, ehdin sata, hädintuskin sitäkään.
Välillä sitten karkaan. Eli silloin, kun kaikille lapsille löytyy hoitaja (<3).
Seison pöllämystyneenä Narinkatorilla ja mietin, että mitä pitikään. Leikkautan hiukseni lyhyeksi, haen Ruohonjuuresta mattameikkivoiteen ja menen kahville Hymyyn.

Se oli hääpäivä, kymmenes, kun nämä hetket elettiin. Oltiin käsikädessä kahvilassa, kadulla, ravintolassa, itämaisen ruuan kaupassa. Tyytyväisinä rannalla sumun hiljentämässä kaupungissa, jonka elämä tuntui olevan kuin elokuvasta.

Sumu teki hyvää. Hiljensi suonissa kuplivana juoksevan veren ja teki hetkestä taikamaisen. Maasta löytyi musta sulka ja suuri irlanninsusikoira löntysteli, oman arvonsa tuntevana, pienessä maistissa olleen taluttajansa vieressä.

Ruuhkaisia arkipäiviä siis eletään. Maanantaina toivon, että löydän aikaa blogin kirjoittamiselle. Ja nyt onkin jo perjantai, kun se aika on.
Arki, se tuntuu nyt olevan hyvin vahvasti sitä, että juostaan paikasta toiseen ja toinen puoli perheen aikuisista lentää ympäri maailmaa työasioissa. Lähtee maanantaina aamulla, palaa perjantaina illalla. Fyysisesti läsnä muulloinkin, vaan yhteiset illat ja yöt ovat kovin lyhyet.
Tälläistä tämä suurperheen äidin arki. Niin kovin täyttä, ja tärkeää.

Onneksi saatiin kuitenkin yhteinen hetki sumussa. Usein tuntuu, että arkena niiden sumujen ohi kulkee yksin lasten kanssa. On parempi kuin vieressä on toinen aikuinen.

//

The life of a mother of five is hectic and busy. I'm at home but sometimes I get the chance to escape to the city.
It was a foggy day, our 10th wedding anniversary. The quiet moment together was important.

11 kommenttia:

 1. Lyhyet hiukset sopii sulle, kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla on ollut lyhyet hiukset aiemminkin, nyt kaipasin vaihtelua siihen iänikuiseen suttunutturaan. Tällä mennään. Joka päivä tuntuu paremmalta päätökseltä!

   Poista
 2. Anonyymi11.19

  Upeita kuvia, tuo sinusta varsinkin! Hieno muodonmuutos.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi21.37

  Kiva toi tukka :)

  VastaaPoista
 4. Tuttuja ajatuksia.
  Onnea tuleviinkin päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika yleismaailmallisia nämä allekirjoittaneen pohdinnat, tuntuu hyvältä kirjoittaa ylös. Toisinaan sitä on niin yksin ajatustensa kanssa ja niitä pyörittää vaan eikä oikein edes tajua, että jollain muulla on todennäköisesti ihan samanlaista.

   Poista
 5. Onnittelut hääpäivän johdosta!
  Suurperheen äidin arki on kiirettä silloin kun lapset ovat pieniä. Mutta kyllä se siitä rauhoittuu ja jossain vaiheessa on aikaa blogille ihan reilusti.
  Hiuksesi ovat tosi kivan näköiset.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että rauhoittuu. Siksi koitankin nautiskella. Esikoisen kasvusta sitä jotenkin parhaiten tajuaa, että aika todellakin lentää, kuinka kornilta se sitten kuullostaakaan niin totta se vaan on.

   Poista
 6. Hei, ihanaa. Vaikka kiireistä. Ei kai kukaan ehdi nauttia sumusta, hetkistä ja olemisesta, jos ei ole kiirettä, jonka se keskeyttää. Meillä odotetaan uuden pienen syntymää ja välillä jännitän, että enhän vain hukkaa itseäni. Toisen lapsen kanssa kävi niin, että vuoden jälkeen haistoin ja maistoin taas elämän, huomasin siis taivaltaneeni sumussa pitkän aikaa. Onneksi sumu on myös suoja, joka estää meitä näkemästä liian kauas, silloin kun on tärkeää olla vain tässä pienessä ympyrässä. Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista