27.10.2013

Möttiäisen syyspiippa.


Hirmu kylmä pitäisi jo olla. Mutta ei vaan ole. Lämpömittari huiteli tänäänkin plussaa yli kymmenessä asteessa. Lapset ovat kuitenkin puettu jo villaan. Kauluri on kyllä puuvillainen, kun villaista en ole vielä ehtinyt neulomaan.
Tein Ahmalle mustan peruspipon, sopii ihan kaikkien takkien ja haalareiden kanssa.
Tupsujen kanssa taidan olla vähän myöhäisherännäinen, mutta hirmu ihaniahan ne on. Isovelikin tilasi omaan (H&M) pipoonsa tupsun jälkitoimituksena. Järjestynee aika helposti. Sellainen tupsuntekokehikko on ihan mahtava juttu jos yhtään enempi noita tupsuja väkertelee. Kirjoitin ohjeen ylös hatusta jos muitakin huvittaa sellainen neuloa.

PERUSPIPO
Sukkapuikot ja kaksi kerää BC garnin Semilla Grossoa. Neuletiheys/10cm 16 silmukkaa.

Luo alkuun 64 silmukkaa ja jaa se neljälle puikolle. Neulo 2o2n resoria 11cm. Vaihda sitten sileään neuleeseen ja neulo ainaoikein kunnes koko kappaleen korkeus on 22cm.
Aloita sitten kavennukset siten, että neulot koko ajan 2o yhteen kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 2 silmukkaa. Katkaise tämän jälkeen lanka ja pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi ja kiristä.
Päättele langanpäät ja tee tupsu.
Hatussa olevan tupsun halkaisija on 5cm. Kiinnitä tupsu tukevasti.

Hatun kokoa on helppo säädellä, silmukoita lisäämällä tai poistamalla. Aikuiselle vastaavan hatun voi tehdä 80 silmukalla. Muista tällöin lisätä myös kappaleen korkeutta.

13 kommenttia:

 1. Tosi kiva peruspipo! Ja voi mikä ihana villapuku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villapuku oli rakkautta ensisilmäyksellä, Joha-merkkinen on.

   Poista
 2. Onpas kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 3. Perus on paras :) Kiitos ohjeesta, laitankin talteen. Neulomuksiasi on aina kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus on paras, se on kyllä niin totta! Voisin neuloa koko sakille tuollaiset pipot ja varmasti pääsisivät käyttöön. Ehkä neulonkin joskus sadanvuoden sisällä :D

   Poista
 4. Kauhea ikävä tuli teitä ja teille, kun nämä kuvat tömpsähtivät eteen. Pikkuapulainen näyttää paljon isolta veljeltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuapulainen on ihan kuin kopio isommasta, aika samanlaisia ovat luonteeltaankin. Tulkaa kylään! Täällä on aika erinäköistä kuin viimeksi.

   Poista
 5. "Ihan on näkönen!", sano Matti, "Ihanan näkönen", sanon mä :) Ja ihailin myös villoja <3

  VastaaPoista
 6. Ajattelin tehdä Villelle myös tällaisen pipon! Minkä kokoisilla puikoilla olet tehnyt tämän? :)

  -Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua Emma, kun kommentoit. Pääsen kurkkaamaan sinunkin blogiin :) Tein hatun 5 mm puikoilla, mutta kannattaa valita sellaiset puikot joilla saa oikean tiheyden. Se vaikuttaa enemmän kuin puikkojen koko.

   Poista
  2. Tervetuloa vaan kurkkaamaan mun blogiin. Tää sun blogi on muuten ihan mahtava! :)

   Poista