29.10.2013

Pidän erityisesti nyt juuri näistä.

Olen iloinnut viime päivinä erityisen paljon näistä:

- ystävän minulle tuomista langoista, jotka hän itse oli käsinvärjännyt Etelä-Amerikan matkallaan! Villaa ja merinoa, oivoi! Oranssille langalle on jo toteuttamisidea.

- macaronleivoksista, joita saa meidän lähikaupasta (se on Sale, huom!) ja ne on taivaallisen hyviä! Parhaita ikinä.
Kannattaako muuten opettella macaronien teko itse? Sopiiko ollenkaan tälläiselle ihmiselle, joka soveltaa aina keittiössä?

- kynttilöistä ja Aurinko-tyttösen valitsemista leikkokukista. Siinä on liljojakin! Kaikkien aikojen suosikkikukkiani.

9 kommenttia:

 1. Anonyymi12.06

  Hei! Pitkään olen seuraillut kirjoitteluasi. Tekstisi ilahduttavat suuresti! Kiitollisuus ehkä ihan arkisistakin asioista on hyvä voimavara. Itsekin pyrin huomaamaan pieniä kivoja asioita, jotka antavat voimaa jaksaa sairaan lapsen omaishoitajana. Piristystä päiviini tuo, kun käyn katsomassa sinun uusia tekstejä ja kuvia! Iloa ja valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisessa elämäntilanteessa arkisista asioista ilahtuminen saa varmaan vielä aivan erilaiset mittasuhteet. Voi hyvin!

   Poista
 2. En oikein koskaan ole tajunnut tuota macaron-vouhotusta. (Täällä Ranskassa niistä vasta vouhotetaankin.) Hirveissä hinnoissakin ovat, juuri luin että 1,75 € kappale ! Joskus on tullut maistettua, mutta koskaan en ole ostanut. Olen itse ihan perinteisten kotileivonnaisten puolella - tuolla hinnallahan saa tehtyä kokonaisen suklaakakun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullakin on paikkansa ehdottomasti, mutta hyvät macaronit on minusta ihan uskomattoman hyviä. Ei tietenkään mitään joka päiväisiä herkkuja, mutta toisinaan voin kyllä syödä. Tämä taisi olla toinen kerta tänä vuonna.

   Poista
 3. Anonyymi6.42

  Voi että nuo langat on ihanan värisiä! Leivoksia en ole koskaan maistanut; mikä niistä tekee niin hyviä? Tämä pimeys tekee kyllä sen, että kynttilöistä ei voi olla pitämättä ja kukat tuovat aina arkeen juhlaa :)

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä oikein osaa edes selittää, mikä noista macaroneista tekee hyviä. Ei ne aina kyllä hyviä olekaan. Näissä oli chilisuklaa-täytettä toisessa (toisessa jotain muuta)... Ehkä ne täytteet kruunaa leivoksen. Kauhean makeita ovat, mulle riittää yksi tai kaksi helposti.

   Poista
 4. Minäkään en ymmärrä macaronien suosiota. Onhan ne nättejä, mutta siihen se sitten jääkin. Mutta en pidä karkistakaan, siinä voi olla jokin yhteys.
  Minä löysin kirppikseltä taannoin jonkun kasvivärjäämiä lankoja. En vain tiedä mitä niistä tekisin, mutta minusta kiva kun vyyhteen on aina kirjoitettu millä on värjätty.
  Kynttilät palaa täälläkin jatkuvasti. Lämmittävätkin ja tulee vaan niin kodikas olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään karkistakin ;)
   Kasvivärjätyt langat on ihania, sitä olisi kiva joskus kokeilla itsekin.

   Poista
 5. Kasvivärjäykseen jää muuten sitten koukkuun. Mulla on iso emalivadillinen kasvivärjättyjä lankoja odottamassa neulomista.

  Lilja on ihana, sekä kukkana että tyttönä. ;)

  VastaaPoista