30.10.2013

Muuttuva mieli.

Yläkerran remontti on edennyt hiljalleen eteenpäin. Siinä vaiheessa, kun Rauhanmanner hankittiin oli suunnitelmissa vain maalata ja tapetoida pinnat yläkerrassakin. Suunnitelmat ja aikeet ovat kuitenkin muuttuneet merkittävästi tässä matkanvarrella.

Yläkerta on noin 45 neliön kokoinen tila, jossa huonekorkeus on korkeimmassa kohdassa parin metrin tuntumassa. Lisäksi siellä on vinoa kattoa aika tavalla ja se lohkaisee tuosta lattiapinta-alasta suuren osan. Tila palvelee tällä hetkellä lastenhuoneena.

Remontti aloitettiin maalaamalla seinät. Ensin pohjamaalilla ja sitten vaalealla harmaalla siihen päälle. Harmaan valitseminen oli hankalaa, enkä voi kyllä olevani ihan kauhean tyytyväinen lopputulokseen. Varsinkin pimeään vuodenaikaan, kylmänvalon aikaan, harmaa taittaa aavistuksen siniseen ja se ei todellakaan ole toivottua. Sininen ei kuulu suosikkiväreihini. Saattaakin olla, että vielä lähiaikoina maalitela heiluu ja harmaat muuttuvat valkoisiksi. (Harmaansävy oli Tikkurilan värikartasta Bungalow-niminen.)

Seuraavaksi laitettiin lattiat kuntoon. Vanha levylattia revittiin pois ja tilalle rakennettiin mäntylankuista uusi lattia. Lattia maalattiin pariin kertaan valkoisella Betoluxilla.

Tämän jälkeen yläkerta odottelinkin remontti-inspiraation takaisinpaluuta melko kauan.
Joitakin aikoja sitten Timo laittoi isänsä kanssa tuulemaan ja yläkerran oven paikka vaihtui. Samalla myös yhdellä seinällä ennen olleet lattiasta kattoon ulottuvat lasit purettiin pois.
Tuo lasiseinä avautuu lasikuistille. Koko seinänkokoiset ikkunat vaihtuivat kahteen ruutuikkunaan, jotka odottavat nyt maalipintaa. Ikkunoilla saadaan yläkerrasta kulkemaan valoa alas lasikuistille mukavasti.

Viikonloppuna aloitettiin yläkerran tapetointi. Tapettina on Cole & Sonin Woods. Aivan uskomattoman ihana tapetti mielestäni, vaikka monessa paikassa nähty onkin.
Tapetointiruljanssin edetessä myös ideat tilan sisustamisesta ja käytöstä saivat aivan uuden suunnan. Taitaa olla käymässä niin, että lapset muuttavat alakerran kammareihin. Yläkerrasta puolestaan tehdään makuuhuone ja työtila meille vanhemmille.

Mieli on tehty muuttuvaksi, huonekalut siirreltäviksi.

11 kommenttia:

 1. Anonyymi11.55

  Minäkin rakastan tuota tapettia ja meillä sitä on ologhuoneessa. Olkoonkin vaikka kuinka nähty, mutta itse en ole vielä kyllästynyt sen katseluun. Koti on kuitenkin koti.
  Oletteko tehneet siis lisäeristyksia, vai mitä tuo "merkittävä" suunnitelmien muuttuminen on? Itse olemme omaan vanhaan tehneet pintaremonttia ja maalanneet "ties millä" seiniä, nyt on alkanut mietityttämään olisiko kuitenkin pitänyt käyttää vain paperitapetteja ja hengittäviä maaleja. Se on kuitenkin myöhäistä nyt miettiä, mutta on tämä vanhojen talojen laitto yksi taiteenlajinsa ;) Onko talonne muuten hirttä, vai purueriste?

  eepu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmien muuttuminen on ollut vaikka sitä, että vanhan lattian piti jäädä. Lasiseinän sellaisenaan jne. Eristyksiä tuonne ei ole tehty lisää.

   Talo on sillisalaatti hirttä, puurunkoa ja tiiltä. Just sellainen passeli meille.

   Poista
 2. Vanhojen talojen ystävänä ja vanhahkossa itsekin asuvana olen kiinnostunut remontistanne kovasti. Tyylillisestikin on ihana saada nauttia kättenne jäljistä kuvien kautta. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi13.45

  Hej, suosittelen sinulle maalisävy 162F ,on aivan vaaleaharmaa ja sen huoma vasta kun valkoinen vieressä. Kaunis vanha sävy joka löydettin kun remontoimme meidän vanhaa taloa...vein puunpalasen maalikonen alle rautakauppan ja lähin väri on tuo. Sillä värillä onkin maalattu sitten ahkeran.
  Mi

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa taas täällä vierailulla. Olisi ihana nähdä kokonaiskuvia kauniista talostanne. "Mieli on tehty muuttuvaksi, huonekalut siirreltäviksi." Huh tämän kun muistaisi itsekin, kun koittaa remontoida kerralla täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun poikkesit ja jätit kommentin!

   Meidän talo ei tällä hetkellä ole ulkoapäin kovin kaunis. Hevosmuurahaishyökkäysten kohteeksi joutumisen takia ulkoverhoilua jouduttiin repimään auki jonkin matkaa, että saatiin muurahaiset pois ja lasikuistin seinät ovat vielä pelkällä tuulensuojalevyllä. Mutta varmasti joskus kuvia talosta ulkoapäin tulee myös!

   Poista
 5. Minustakin on kiinnostavaa seurata remonttijuttujasi (muiden lisäksi) koska itsekin juuri vanhahkoon taloon muuttaneena saan päähäni kaikenlaisia ideoita. Sitten tulee realiteetit vastaan ja toisaalta mieli muuttuu. On pakko priorisoida raha- ja voimavaroja.

  Mielenkiinnosta: miten teillä on lastenhuoneet järjestetty? Teillä kun on viisi lasta, mitä mieltä olet siitä että joka lapselle pitäisi olla oma huoneensa? Me muutimme nyt syksyllä reilu sataneliöiseen rintamamiestaloon, meillä siis "vain" kaksi lasta ja heille yläkerrassa yli 20 neliön yhteinen huone mikä on mielestäni aika hulppea. Silti olen saanut paljon kommentteja siitä kun lapsille ei ole omia huoneita ja että miten mahdutaan, ilmeisesti reilu 100 neilöitä 4 hengelle on nykymittapuulla liian vähän. Itse kummaksun tällaista ajatustapaa, ja ainakin vielä nuo 4- ja 7-vuotiaat pojat eivät edes halua erillisiin huoneisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa talossa asuessa on hyvä vähän katsella ympärille ennen kuin tekeekään mitään valtavia muutoksia.

   Meidän lapset nukkuvat tällä hetkellä pienintä lukuunottamatta kaikki yläkerrassa, joka on siis n. 45 neliön kokoinen. Pian siirtyvät kyllä alakerran kahteen kammariin. Mä todellakin olen sitä mieltä, että lapset ei tarvitse omia huoneita! Ei niissä ole mitään vikaa, mutta en myöskään näe syytä omille huoneille kumpahan oma tila on vaan mahdollistettu. Meillä saisi olla aika hulppea talo jos jokaisella olisi oma huone.

   Poista
  2. Niinpä, olen myös ajatellut että kunhan joku oma soppi jokaiselle löytyy, se riittää. En usko että ihmiset valtavissa jättitaloissaan on sen onnellisempia kuin ahtaammin asuvat, päinvastoin itse asiassa. Mahdollisuus omaan rauhaan on tärkeää mutta sen saa aika helposti järjestettyä.

   Poista