6.11.2013

Pihlajanmarja.

Pihlajanmarjan värisestä Rowanin Tumblesta piti tulla sellainen muutaman kerran kaulaan kiepautettava kauluri minulle. Näin Jonnalla vastaavan ja halusin tietysti itsellenikin. 
Viime talvena silittelin jo noita keriä, mutta jäi silloin sitten ajatuksen asteelle se hankinta. Nyt sanoin ajatukseni ääneen ja sain pari lankakerää Kerästä mukaani. Muutamat kiireisemmät jutut alta pois ja sitten tartuin puikkoihin. Kävi kuitenkin niin, että ajatus kaulurin saajasta muuttui neulomisen aikana. 

Lauantaina istuin Aurinko kainalossa sohvalla neuloen, yhtäkkiä tajuten, että tämä punaisen sävy sopii tälle pienemmälle paljon paremmin kuin minulle ikinä.  Lopetin kaulurin melkein siihen paikkaan ja lopusta langasta tein tupsupipon. Langanpätkistä ja jäljelle jääneestä lankanöttösestä pyörittelin vielä tupsun hattuun. Alpakaa ja puuvillaa sisältävä lanka onkin kerrassaan oiva valinta viluisen pikkutytön talvitamineisiin. Kauluriin ja hattuun meni 10mm puikoilla neuloen 200g lankaa.

Hattu luo myös jännittäviä mielleyhtymiä Salainen puutarha-kirjaan. Maryyn joka juoksentelee nummilla hattu päässään keikkuen punarinnan perässä, tietämättään löytämässä tätinsä unohdettua puutarhaa. 
Salainen puurtarha on yksi monista lapsuuteni suosikkitarinoista. Ja olen aivan varma, että Maryllä voisi olla juuri tämän värinen hattu ja huivi.


4 kommenttia:

 1. Ihana lämmin punainen. Ihana tyttö :)

  VastaaPoista
 2. Tässä on täydellisyyttä <3

  VastaaPoista
 3. Suloinen pieni. salainen puutarha on ihastuttava kirja ja olet oikeassa,hänelle olisi sopinut tuollainen,mutta taisi ainakin aluksi olla vain joitain tummia vaatteita.

  VastaaPoista
 4. Salainen puutarha on mun yksi lempparikirjoista.Suloinen tyttö ja kauniin värin löysit lankaan.

  VastaaPoista