20.11.2013

Sananen villaisista sukista.

Villasukka. Siinä varsin mieltä ja varpaita lämmittävä vaatekappale. Toisinaan oikein kuumottava. On nimittäin niin, että villasukan neulominen on kaikessa yksinkertaisuudessaan yleensä varsin hampaita kiristävää puuhaa allekirjoittaneelle. Kyllä minä niitä sukkia neulon, mutta sellainen sukkaflow, joka olisi hyvin toivottavaa tälläisessä seitsemänhenkisessä puutalon lattioita tallaavassa perheessä, on jäänyt minulta täysin kokematta. Sääli.
Sukkalankoja on laatikot pullollaan ja ideoita kaikenmaailman raidallisiin-, kirjoneulekuvioituihin-, perus- ja palmikkosukkiin on valtavasti, mutta se lopullinen innostus on hukassa. Taisin olla jossain muussa jonossa kuin innostusta sukkien neulontaan jaettiin. Haluan löytää tämän innostuksen! Todella haluan!

Yllätin itseni tuossa jokunen viikko takaperin, kun kaivoin euron bambupuikot paketista (kiitos Tanskalle Tigerista!) ja lankalaatikosta mustaa ja valkoista sukkalankaa. Valkoinen on jotain vuosikerta Nallea ja musta jotain ihan muuta, vaan ihan kauniit noista näyttää syntyvän.
Kuvan ottamisen jälkeen olen siirtynyt jo toiseen kantapäähän. Lisäksi minulla on vahva usko, että tänä jouluna paketoin ainakin yhdet itse neulotut villasukat pakettiin!

Kertokaa oi kuomat, mikä on teidän tapanne neuloa sukkia? Ja missä on se jononpää, mistä sen sukkaflown löytää?

25 kommenttia:

 1. Flow lähtee langoista ja väreistä! Ja paras keino on opetella kaksi sukkaa yhdellä kertaa pyöröpuikoilla -tekniikka (magic loop) jolloin ei tule kyllästyminen ensimmäisen sukan jälkeen!
  Neulomisen iloa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen neulonut yhtä sukkaa pyöröpuikolla, mutta ei se oikein iskenyt. Mutta langat ja värit on ylipäätään neulomisessa mulle supertärkeitä, karmeesta langasta en suostuisi neulomaan.

   Poista
 2. Täytyy kyllä myöntää, etytä hetkellä tulee tehtyä ajanpuutteen vuoksi ihan vain perussukkia. Useimmiten polvipituisia sellaisia. Parhaiten tulosta tulee iltasella, samalla kun katsoo jotain sarjaa koneelta. Hiukan samaan tyyliin kuin mummoni aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen monesti illalla niin poikki, että en jaksa edes neuloa! Mutta Netflixistä töllään kyllä How I Met Your Motheriä aina, kun mahdollista :D ehkä otan seuraavalla kerralla ne puikotkin messiin!

   Poista
 3. Anonyymi6.51

  Hei minäkin tulen sukkaflow jonoon! Olen koko syksyn ajatellut ja haaveillut aloittavani neulomaan sukkia! Yhden kerran kävin jopa tarjouslankojen perässä kaupassakin ihmettelemässä, en löytänyt etsimääni... Ehkä vielä tartun puikkoihin! :)
  otan ensi vuoden tavoitteeksi villasukat (ja sen kamalan kantapään!!) tumput luonnistuu, aloittaminen takkuilee. Rakastan käyttää villasukkia,olen niiden suurkuluttaja. Onneksi äitini ja anoppi ovat innokkaita ja taitavia neulojia :)
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaa yhtään neuloa niin sukan neulominen ei ole mitenkään ylivoimaista, ei edes se kantapää! Mutta se se flow pitää vaan saavuttaa.

   Poista
 4. Minäkin haluan sukkaflow´n!

  Olen kyllä kutonut useita sukkia vuosien saatossa, kirjoneuletta ja palmikkoa, mutta kun mulla on äiti, joka on mestarineuloja ja joka aina kyselee sukkatoiveita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ole onnellinen tuollaisesta äidistä!

   Poista
 5. Minä neulon kaikkein eniten juuri sukkia. Enemmän kuin oma perheeni (6) tarvitsee. Mieluiten neulon vähän ohuemmasta ja pehmeästä langasta. Nyt on puikoilla jämä7veikkaa, ei ole oikein mielekästä. Niinpä tuumin että se sukkaflow voisi lähteä siitä että valitsee juuri itselle mieluisat puikot ja langan ja neuloo sukkaan sitä mitä mieluiten neuloo (palmikkoa, pitsiä, raitaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo raitasukan neulominen on kyllä aika ihanaa, kun vaan saa sen käyntiin niin tulee sellainen mukava olo, että tahtoo neuloa ensin valkoisen raidan ja sitten vielä yhden musta, ja jos vielä yhden valkoisen... Palmikkosukat on kanssa kivoja!

   Poista
 6. Minä en nykyisin juuri muuta teekään kuin sukkia. Ne ovat mukavat viedä tuliaisina ja jokainen pitää niistä joulupaketissa. Lisäksi olen töissä ottanut tavan, että kun työkaveri täyttää pyöreitä vuosia tai lähtee eläkkeelle, hän saa minulta sukat. Langan ja mallin valitsen aina saajaa ajatellen. Yleensä neulon pätkävärjätyistä niin saa kaunista jälkeä nopeasti. Välillä tosin jämähtävät hartiat niin, että jokainen puikollinen on tuskaa.....sitten vain pidetään taukoa välillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minäkin joskus neulon vaan sukkia! Nyt tuntuu, että neuloisin aina vaan huiveja jos olisi mahdollista.

   Poista
 7. Ei ole sukkaflowta näkynyt eikä kuulunut. Vanhat sukat on reikäisiä ja uusia tarvittaisiin. Mutta kaikki muut neuleprojektit ovat mielenkiintoisempia ja sukkien neulominen on total blääh. Pitäisiköhän sitä taas äitiä pyytää neulomaan...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyydät vaan äitiä jos häntä kerran innostaa!

   Poista
 8. Anonyymi11.42

  Sukkaflow alkaa kotolivingin yllätyskerä-sukilla! Niiden tekemistä on vaikea lopettaa... T sarafia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyskeräsukat pitäisikin tehdä!

   Poista
 9. Olen siirtynyt magic loopiin viime aikoina, mutta teen silti sukan kerrallaan. Sukat, kuten muutkin asusteet, ovat enemmän välipaloja isompien töiden (tai muiden pienten juttujen) välissä. Innostus lähtee yleensä langasta, mutta sukassa pitää olla jokin juju - ihan perussukkaa voisi tehdä sukantarpeeseen, mutta kutomishimoon pitää saada jotain enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huomannut, että tykkään kuitenkin eniten ihan simppeleistä neuleista. Ihastelen kyllä muiden monimutkaisia taidonnäytteitä, mutta simppelit neulejutut sopii minulle tälllä hetkellä parhaiten.

   Poista
 10. Kyllä minäkin komppaan näitä, jotka ehdottelivat flown löytymistä materiaalista. Justsillään löysin uuden vinkeän sukkalangan, jossa on osa villaa, osa soijaa ja osa jotain, jonka suomenkielistä nimeä en edes ole löytänyt, ainseosa valmistetaan rapujen kuorista. Ihanan tuntoinen lanka, ihanat värit... Se ensimmäinen sukka menee flowssa, toiseen minäkin tarvitsen vähän sinniä. Yleensä ihan vain päätän, että luon toiseen sukkaan silmukat heti ensimmäisen lopetettuani, niin se toinenkin sitten tulee tehtyä ihan väkisinkin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka kyllä vaikuttaa neulomisfiilikseen ihan mielettömästi!

   Poista
 11. Mulla on varmaan sisäsyntyinen sukkaflow. Ja ehkä vähän (yllytys)hulluutta. Tammikuussa haastoin ite itteni neulomaan yhdet sukat joka viikko koko vuoden ajan, siis 52 paria. Hyvin on haasteeni sujunu. Nyt on valmiina 57(?) paria sukkia tälle vuodelle ja useet vielä odottaa puikoille pääsemistä ennen joulua.
  Oon huomannu, et oon parhaimmillani sukan (ja muiden juttujen) neulonnassa sillon, ku tiiän kenelle tuotos on menossa ja koska on oltava valmista. Oma villatakkini on ollu kesken helmikuusta asti, ku sillä ei oo niin kiire.
  Hyvältä sukat näyttää ja kyllä ne valmiiksi tulee. :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi8.36

  Tapani neuloa sukkia? Sitä ei ole, ostan niiltä jotka osaavat. :D

  Tiina

  VastaaPoista
 13. jostain syystä mä tykkään neuloa nimenomaan sukkia. ja helppoja malleja vielä, aina suunnilleen samalla tavalla. siinä tapahtuu sopivasti, enemmän kuin kaulahuivissa ja vähemmän kuin jossain palmikkoväkräyksessä, eikä tekeminen kestä koko talvea.

  VastaaPoista