23.5.2014

Punaisista paras.Hei täältä.
Olen pyykännyt ja pessyt jälleen. Onneksi on pesukone. Siinä sitä on masiina, jota todella osaa arvostaa. Kerran nimittäin oltiin kuukausi ilman. Entinen hajosi ja uuden kanssa oli toimitushankaluuksia. Piti tulla viikossa, venyi neljään. Onneksi oli ystävä ja hänellä ylimääräistä aikaa sekä intoa suurperheen äidin mielenterveyden säilyttämiseksi (eli pyykkivuoren selättämiseksi). Vaan pestiin sitä käsipyykkiäkin. Mutta nyt on kone ja talvivaatteetkin viimein villavaatteiden pesuja vaille selvitetty. Lienee luvannut aurinkoa, saa kuivata pihalla.
Yksi pyykkiteline lisää on hankintalistalla, mikä on paras? Kertokaa ja suositelkaa! Siivillä vai ilman?

Lueskelin viime yönä blogeja, kun en saanut unta. Huomasin, että tykkään kovin kovasti siitä, kun joku bloggaaja suosittelee jotakin. Siksi aion nyt itsekin suositella muutamia hyvin arkisia, mutta minua ilahduttaneita juttuja.

1. Ikean puinen Bekväm jakkara, jonka jalat sahattiin lyhyemmäksi. Palvelee mainiosti pikkupojan ja pikkutytön jalkojen jatkona niin käsien pesun kuin pytylle kiipeämisen yhteydessä kylpyhuoneessa.

2. Tikkurilan tomaatti-niminen värisävy. Kaikki näyttää niin raikkaalta tomaattisena. Niin tuo jakkara kuin suuret puuhelmet ja pieni pärekorikin. Mitä muuta tomaattisella maalilla maalaisin, kas siinä pulma.

3. Saviruukut. Kaikki kasvit nousevat saviruukussa ihanasti esille. Kuvassa toverini marokonminttu, joka lähihetkinä tuikataan ulos multaan.

4. Hyvä hammastahna on loistojuttu. Weledan Children's Tooth Gel -hammastahna on meidän pienten lasten ylivoimainen suosikki. Salosta olen löytänyt sitä vaan yhdestä kaupasta, joskus olen tilannut isomman satsin kerralla. Omat hampaani pesen tätä nykyä isommista marketeista löytyvällä Laveran hammastahnalla. Urtekramin versiot ovat kuin kuraa noiden rinnalla. Cattier Parisin versio puolestaan on hieman savinen kevyestä sitruunaisuudestaan huolimatta.
Ekohammastahnojen kunnollisesta löytämisestä on kiittäminen Sugaria, mistä sain viime syksynä mukaani joitakin testattavaksi.

5. Madaran deodorantti on ainoa luomuversio, joka ei petä, tykkään siitä kovasti. Myös Madaran Pihlaja-rasva on ihan huippua kamaa kiukuttelevan ihon omaavalle perheelle! Jos tuo tai itse keittämäni pihkasalva ei toimi ihon pikkutemppuihin, niin sitten alan olla kysymysmerkkiä koko tyyppi.

6 kommenttia:

 1. Värillä ei väliä, kunhan Se on punainen. Ihana jakkara.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10.27

  Kiitos vinkeistä! Hammastahnat onkin jo tuttuja, mutta Pihlaja-rasvaa meinaan ehdottomasti kokeilla käsien ihottumaan. tv. Sanna

  VastaaPoista
 3. Kannattaa kokeilla, minulla ainakin toiminut mainiosti!

  VastaaPoista
 4. On kyllä hieno punaisen sävy!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi13.25

  Marokon minttu on aivan ihana. Ostin omani muutama vuosi sitten koulun myyjäisistä. Kysyin myyjältä talvenkestävyydestä. Hän vastasi että on arka, ei ehkä talvehdi. No, nyt meillä täällä alavalla maalla savimaassa puskee hurmaavan tuoksuista minttua siellä täällä. Leviää hulluna eli kannattaa istuttaa sinne missä saakin levitä. Ihania teehetkiä! T. Marjaana

  VastaaPoista