26.3.2015

Hunajaa puikoilla.

Kanssaeläjäni hieraisivat silmiään melkoisesti, kun joku aika sitten nostin puikoille Honeyn. Syy ei ollut suinkaan entisten keskeneräisten neuleiden määrä vaan se, että työhön valitsemani langat olivat heidän silmissään silkkaa hämähäkinseittiä. 
On toki myönnettävä, että kymmenen vuotta sitten en itsekään olisi ikimaailmassa uskonut neulovani tuollaista ohuen ohutta lankaa, mutta aika lienee tehnyt tehtävänsä. Aiemmin suosikkipuikkoni olivat kokoa 5mm, kun nyt käsiini eksyy yhä useammin jotain 2,5 mm ja 4 mm väliltä. Syytä tähän muutokseen en osaa selittää. 

Helga Isagerin Finstickat kirja on majaillut hyllyssäni jo reilun vuoden päivät, mutta iloisena otin vastaan myös uutisen kyseisen kirjan suomennoksesta, joka ilmestyy vielä tänä keväänä kaimani suomentamana. Rehellisyyden nimissä on nimittäin sanottava, että tanskankielikään ei kuulu niihin, joita puhun (saati ymmärrän) niin kuin tuota hilijoo ja kovvoo luistavaa kotimurrettani. Kirjan uskomattomat kuvat tosin kuiskailevat helisten yli kielirajojen.

Kirjassa on muitakin erittäin potenttiaalisia neuleohjeita Honeyn lisäksi, vaan jospa sitä nyt tikuttelisi tätä rivin kerrallaan valmiimmaksi. Tässä nimittäin olisi oiva neule mukaan pakattavaksi kevään ja kesän reissuille. Valmiin neuleen paino ei tule päätä huimaamaan, lankaa tähän saa varata ainoastaan muutaman kerän ja vyyhdin. Ja voin vaan kuvitella, miten ihanalta tämäkin vaate näyttää tavaramerkiksini muodostuineiden mustien farkkujen ja simppelin t-paidan kaverina.

Ehkä valmiista neuleesta haaveilemalla itse työkin etenee hieman nopeammin?

7 kommenttia:

 1. Mulla menee aivan samoin: kudonmieluiten 2,5 mm puikoilla, 4 mm:kin tuntuu liian isoilta käsiin... Ja ensimmäistä kertaa aloin kanssa kutomaan ohuenohuesta Kid silkistä tytölle tunika, lankaa täytyy hakea vielä lisää, kun pääsi loppumaan ja siitä riittää vielä itsellekin huiviin. Ihana lanka, joka ei kutita! Ja sattui sopivasti olemaan paikallisessa lankakaupassa tarjouksessa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Isagerin Silk Mohair on ainakin jotain uskomattoman ihanaa, ei liian pörröistä niin kuin jotkut mohairlangat vaan sellaista pehmeää! Siitä saisi myös ihanan huivin.

   Poista
 2. Ihanalta kyllä näyttää Honeysi. Ja kyllä - oman Honeyn kohdalla, hämähäkinseitti on varsin usein omasta suusta päässyt nimitys kun Silk Mohair osuu neulomisvuoroon. Eli varsin usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne rouhean villalangan kerrokset kyllä juoksee kuin itsestään, mutta tuon Silk Mohairin osuessa kohdalle saa ainakin allekirjoittanut neuloa kieli keskellä suuta, jotta silmukat ei pääse luistamaan puikoilta. Luulen, että tässä projektissa bambupuikot olisivat parhaat, mutta sopivan kokoiset oikean kokoiset on nyt jossain hukkateillä.

   Poista
 3. Ihana väriyhdistelmä! Mun suosikkipuikkokoot on skaalassa 3,5-5,0. Vitosilla vielä neuloo, mutta mielellään pienemmillä. Haluaisin olla sellainen ronski isoilla puikoilla suhaaja, joka saa valmista aikaan nopeasti, mutta ei ne vaan sovi käteen.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten ihanan hempeä Honey!

  VastaaPoista
 5. Voi sentään, miten ihania kuvia sinulla täällä! Olipa kiva tavata eilen ja toivottavasti törmätään uudestaankin :)

  VastaaPoista