11.3.2015

Näetkö punaista? Niin minäkin.On viime aikoina tuo punainen oikein tosissaan iskenyt. Ehkä ilmassa on myös ollut hitunen kirppisonnea.

Vanhoissa Finelin kulhoissa on vaan sitä jotain. Nimenomaan tuo punainen on kiehtonut aina. Kenties siksi, koska ollessani pieni mummoni teki aina makaroonilaatikon sellaiseen. Kyseisen kulhon olen joskus myöhemmin saanutkin ja hiljalleen olen kertyttänyt tuota emalikokoelmaa. Toisinaan niitä on osunut sopuhintaan kohdalle, mutta vieläkin olisi tilaa. Kuvissa näkyvä kulho on löytö, jonka tein joku aika sitten kirpparilla. Kannoin sen onnessani kotiin. Se on oiva kulho hedelmille tai salaatille.

Rauhanmantereen keittiö elää tällä hetkellä pienten muutoksien kourissa. On muokattu vähän kaappeja, siirretty hyllyjä ja vaihdettu pöytäkin pyöreään. Keittiön koko tuntui tuplaantuvan ja viimeistään nyt on selvää, että väriä tästä tuvasta ei ainakaan puutu. Tuntuu kotoisalta. Aallon pöytä 91 löytyi nettikirpputorilta. Jalat olivat turhan lyhyet ruokapöytäkäyttöön, mutta ikealaiset saavat nyt ajaa asiaansa. Tosin jotkut tukevammat olisi hakusessa.

Kirpputoreilla on tullut viime aikoina poikettua aina sopivan osuttua kohdalle. Aika ihania juttuja onkin löytynyt. Ylimmässä kuvassa näkyvät asiat lehtitelinettä ja Nappulaa lukuunottamatta on nekin kirppislöytöjä tämän vuoden puolelta. 
Arabian kukkaruukut maksoivat pari euroa kappaleelta, koska molempien aluslautasista oli lohjennut pieni pala. Kuitenkin niin pieni, että sitä ei herkästi huomaa. Ja ainahan tuon kohdan voi kääntää seinään päin. 
Sarpanevan kynttilänjalka oli ilahduttava löytö sekin. Aika kauan olen sellaisesta haaveillut. Myyjä kertoi sen olleen laatikossa liki käyttämättömänä vuodesta -78 saakka. Meillä se on ollut käytössä joka päivä.
Arabian musta öljylampun puolestaan löysin eurolla, tykkään sen pullavasta mallista kovasti. 

Kirppikset on sitten huikea juttu! Minä pidin omaa kotikirppistä tuttavilleni jokunen viikko sitten, mutta kesäksi suunnittelin kesäkirppistä Neidonkammariin eli toiseen kesähuoneistamme. Olisiko siellä ruutujen toisella puolella kiinnostusta tulla poikkeamaan jos näin kävisi? Rauhanmanner on aikalailla Turun ja Helsingin puolessa välissä.

16 kommenttia:

 1. Taidan tykätä punaisesta. Välillä oli jonkinlainen kyllääntymiskausi, nyt ottaisin punaisen takaisin. Kaunis alemmissa kuvissa tuo sävyjen ja muotojen yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen ei ole kyllä missään nimessä helppo. Minusta se sopii hyvin keittiöön, mutta esimerkiksi makuuhuoneeseen en oikein osaa kuvitella sitä.

   Poista
 2. Hieno löytö tuo punainen kulho! Meilläkin on keittiössä pikkuisen punaista, vaikkei sitä kotoa muualta löydykään. Mielelläni tulisin kotikirppikselle, jos aikataulut vain sattuisivat kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ole punaista muualla kuin keittiössä, keittiöön se sopii.

   Poista
 3. TUo Sarpanevan kynttilänjalka on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta siinä on jotakin rujoakin, mutta silti pidän.

   Poista
 4. Kaikki niin kauniita. En muista tuollaista öljylamppua nähneeni aikaisemmin. Aukko sivistyksessä. :) Tulisin kirpparille heti, jos olisi lähempänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut nähnyt aiemmin, onneksi osui nyt kohdalle.

   Poista
 5. Ihania tunnelmia näissä kuvissa. Osuisipa minunkin kohdalleni yhtä ihania kirppislöytöjä. Oikeita aarteita olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kehuttava myös näiden meidän kulmien kirppistarjontaa. On hyvät kirppikset.

   Poista
 6. Ravintolat käyttävät usein tietoisesti punaista sisustuksessa, sillä se kiihottaa ruokahalua -psykologien tutkima juttu. Samoin kuin vihreää käytetään esim leikkaussalissa, sillä se rauhoittaa, jne.
  Pöytä näyttää kyllä kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässä siis selitys miksi punaista emalia keittiöön haalinut on menettänyt sopusuhtaisen suhteen vaa'an kanssa....

   Poista
 7. Vitsi, miten hania punaisia. Kade moisista aarrekirppareista! Ja muuten ihan loistavaa, kun näin kuvasi tuosta öljylampusta, muistin samalla, että olen pelastanut samanlaisen (mutta kirkkaalla lasilla) aikanaan talomme rakentamisen jaloista vanhasta mökistämme. Pienen puunaamisen (ja puunkovaksi kovettuneen, vanhan rikkinäisen sydänlangan irrottamisen jälkeen tuo on pian taas käyttökunnossa.) Enää täytyy löytää uusi sydän lamppuun. :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia ja kauniita punaisia !

  Meillä on tänään taas pöllytetty kaappeja. Laitettu myyntiin tavaraa ja kerätty vaatekassia Pelastusarmeijalle. Vaikka yritänkin aktiivisesti hankkiutua ylimääräisestä eroon, niin sun kotikirppikselle kyllä tulisin:)

  VastaaPoista
 9. Mitään en kerää... Sitten aloin kotiuttamaan punaisia emaliastioita. Ne vaan on niin <3

  VastaaPoista
 10. Voi mitä löytöjä! Niitä saa tehdä, kun vastapainoksi laittaa tarpeetonta kiertoon. Pitääpä ottaa omat Sarpanevat käyttöön. :)

  VastaaPoista