18.3.2015

Hylly hirsiseinällä.

Siitä on nyt kolme päivää yli kolme vuotta, kun tästä talosta tuli meidän koti. Lueskelin viime viikolla nostalgian nälkäisenä vanhaa blogiani ja muistelin niitä aikoja, kun tänne ensi kertaa tultiin. Lunta oli silloin paljon. Kolme vuotta sitten eräs pullavarvas asui mahanahkani toisella puolella ja koti oli niin kovin erinäköinen kuin nyt. 
Kolmessa vuodessa ehtii paljon. Oppii pitämään omista nurkistaan entistä enemmän, huomaamaan uusia tarpeita ja asioita, joilla arjesta tulee mukavampaa. Kolmessa vuodessa ehtii myös kasvamaan ja kasvattamaan. Ymmärtää myös, että hirsiseinä on kovin kaunis maalaamattomana, vaikka alkuaikoina olinkin vahvasti eri mieltä. 

Tuo hylly muuten ruuvattiin seinään liki ensimmäisenä, kun keittiötä oli vähän remontoitu. Nyt se sai vaihtaa paikkaansa. Entistä parempi, uskallan väittää.

Kirppishaukka esittää toiveensa, että noita mustia Arabian ruukkuja tupsahtaisi muutama sopuhintaan nenän eteen mahdollisemman pian. Olisi onnenapila ja muutama muu vailla nättiä ruukkua! Kevät pistää viherpeukalonkin reippaasti heilumaan. Myös tomaatinsiemenet olisi aiheellista laittaa multaan viimeistään nyt ja alkaa tosissaan pohtia kasvihuoneen uudistamista. Viime kesänä se jäi täysin sille pitäisi ehkä -listalle. Tänä vuonna olkoon se sillä ajatuksista tekoihin -listalla. Muuta sille listalle ei taidakkaan mahtua, koska arki...

10 kommenttia:

 1. Niin monessa blogissa nähty hylly on ihanan persoonallinen tuolla seinällä! :) Erottuu kyllä edukseen, lapsuuden kodin hirsiseinien lämpö tulee mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä hylly on sellaista blogikamaa! :) Mutta on näitä sellaisissakin kodeissa, joissa ei bloggaajia asu.

   Poista
 2. Ohops, nyt vasta hoksasin, että meillähän on tuollainen ruukku rönsyliljalla. Anoppilasta. En luovu, sori vaan ;)
  Me ollaan asuttu nykyisessä kohta seitsemän vuotta. Aika rientää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan, että mun lapsuudessa meilläkin on ollut näitä ruukkuja valkoisena useampiakin. Minne lie sitten joutuneet...

   Poista
 3. Minun eteen on tullut vain muutama sopuhintainen Arabian ruukku, ovat ihanan ajattomia ja näemmä aika harvinaisia. Omaa kokoelmaa täydentää mummon vanha sininen ruukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä aika usein kirppiksillä näkee. Mä olen pitänyt mun kipurajana kymppiä. Tosin vähän aikaa sitten kotiutin kyllä suuremman ruukun reippaasti kalliimpana. Koska muutkin ovat näemmä tajunneet viime aikoina näiden ruukkujen kauneuden.

   Poista
 4. Mäkin himoitsen noita Arabian ruukkuja. Meille on kulkeutunut vain yksi sininen ja siitäkin oli aluslautanen kateissa, mutta se ei paljon onneksi haittaa. :) Ja onnenapila on sellainen kasvi, joka pitäisi saada. Se on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinistä en ole nähnytkään! Vaan noita mustia ja valkoisia.

   Onnenapila löytyi kirpputorilta. Se oli susirumassa kipossa ja toivon, että ruukun siirto ei häiritse sitä.

   Poista
 5. Moi! Kivalta näyttää ja ihanan värikäs kattaus hyllyllä! Sama itselläkin, että yllättäen jo puolessa vuodessa on oppinut pitämään joistain oman talon ratkaisuista, vaikka muuttaessa oli valmis vetämään heti maalia pintaan. :)

  VastaaPoista