1.12.2014

1. joulukuuta.


Joulukuu on täällä! 

Rauhanmantereessa lankalaatikot on kaiveltu, joulukässäillyt mielessä, läpikotaisin ja virkattuun trikookudekoriin olen pakkaillut puhuttelevimmat lankakerät huutelemaan. Ne saisivat kernaasti muuttua lähiaikoina käyttövaatteiksi tai muuksi vastaaviksi. Puikot ja koukut ovat valmiina tehtävään! Olisi huisia jos saisin ojennella tämän kuun mittaan useamman itse kilkuttelemani lahjan eteenpäin. Katsotaan, kuinka rouvan käy! Jotain on onneksi jo valmiina. 

Tovi sitten heiluttelin pitkästä aikaa virkkuukoukkua. Sain aikaan tuollaisen korin, kuin nurinpäin käännetyn papan hatun konsanaan, joka säilöö nyt murto-osaa lankapalleroisistani. Kudetta jäi vielä sellainen jalkapallonkokoinen pompula, joten sillekin voisi tehdä jotain. Saisi senkin pois nurkista kuleksimasta.
Näitä vastaavia korejahan syntyy helposti kuin sieniä sateella, mutta kuteesta voisi pyöräytellä muutakin. Mattoa olen joskus kokeillut, vaan siitä tuli röpelöinen kuin suloisesta simpukasta, ja se päätyikin sitten erinäisten toivoa täynnä olleiden venytystuokioiden jälkeen takaisin kerille. 
Onko ruutujen toisella puolella kuteesta innostuneita tovereita, ja jos vastaus on kyllä, kertokaa minulle, mitä koukuiltanne on kuteesta syntynyt? 
Kudekorit on myös aika mainio lahjaidea, vaikka ei nyt ehkä mikään uusin ja innovatiivisin ehkä. Mutta toisinaan tälläisillä itsestään selvillä jutuilla on kiva muistutella itseään. Ei kai sitä pyörää ole pakko alkaa keksimään uudestaan, varsinkaan jos arki ei anna periksi sellaiselle.
Joka tapauksessa aika ihanahan tuollainen kori olisi saada, vaikka jollain herkullisilla joulunamusilla täytettynä!

Tällä postauksella polkaistaan käyntiin Auringonkerääjän joulukalenteri, mikä on muuten jo toinen tämän blogin historiassa!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi16.56

  Hei,

  hienoa että jaksat kalenteria tehdä tänäkin vuonna! oli viime vuonna minun suosikki :) Kiitos siitä ja kiitos tästä mukavasta lisästä joulun odotukseen. Terv. Tessa

  VastaaPoista
 2. Anonyymi18.24

  Perinteistä patalappua olen matonkuteesta tehnyt virkkaamalla.
  Käytössä hyvä esim. uunipadan tai vuoan alla. Kiva pikku vieminen.
  Mukava seurata kalenteriasi! Iloista joulun odotusta.

  VastaaPoista
 3. Niin sulosen näkönen kori! Lankoja ois kyllä ihana säilyttääki vähän esille, inspiksen lähteenä!

  VastaaPoista
 4. Itsekin aloitin edellisiltana innoissani raitamattoa, sellaista suorakulmaista virkkaamaan matonkuteesta. mutta eih. En vaan osaa virkata niin, että aloitus olisi tasainen ja samankokoinen kuin loput kerrokset. Nytkin tein maton melkein valmiiksi ja sitten tajusin, että aloitus tökkii ja on ihan röpelöinen. :( Varmaan pitää purkaa. Turhauttavaa! :D

  VastaaPoista
 5. Kuteesta olen tehnyt pyöreän pitsimaton ja pari pientä: toinen ulosvientiä vartoovan roskapussin alle ovenpieleen ja toinen kulhon pohjalle pehmikkeeksi. Silloin siinä vielä säilytettiin TV- ym kapuloita. yhdelle isolle altakasteluruukulle virkkasin suojaruukun ja toinen vielä isompi odottaa omaansa.

  VastaaPoista
 6. Tässä kaupungissa on sitten yks tosi hyvä kudekauppa, että sano vaan mitä väriä tuon tullessani.

  VastaaPoista