19.6.2014

Ai lähtikö lapasesta?

Kyllä! Niin siinä monesti käy, kun joku kiva juttu kolahtaa kuin metrinen halko. Tässä viimeisin hurahdus. Säilöminen. Jotenkin se tarvitsi vain sellaisen pienen potkaisun tuonne persuuksille, että alkoi tapahtumaan, mutta sitten kun alkoi niin ei loppua näy.
Oikein harmitti tuossa männäpäivänä, että kaapissa ei ollut laisinkaan hillosokeria. Olisi niin hillotuttanut. Jonkin sortin periaatepäätös on sekin, että kauppaan en hurista jos sinne huomenna on kuitenkin mentävä, joten sitä hillosokeripussia sitten varrottiin. Mutta valkoista peruskamaa onneksi oli ja raparperin varret pääsivät purkkiin yhdessä mintunlehtien kanssa.
Pelkkä ajatuskin tästä herkusta saa suun nappasemaan. Ajatella tuota herkkua jäätelön tai pannukakun kaverina. Oi voi. Kyllä se syöminen on ihmisen isoja iloja, sitä ei ole kiistäminen.

Mutta jos syöminen on kivaa, niin sitten pitäisi olla sen liikkumispuolenkin. Ja tälläisenä aasinsilta voin mainita, että joku sellainen nappi on napsahtunut tuolla pääkopassa pohjaan ja mitta täyttynyt. Meikäläinen on nimittäin päättänyt ihan aikuisten oikeasti, että se lenkillä käyminen ja juoksuaskelten ottaminen saa muuttua sellaiseksi rutiiniksi. Ei tässä hommassa muuten ole mitään rotia. Vaikka pullavista jutuista tykkäänkin niin tuo vyötärönseutu ei ihan sellaiseksi vehnästaikinaksi saisi kuitenkaan muuttua.
Siispä vedän taas sortsit päälle ja lenkkarit jalkaan. Painun tuolle maantielle tallustelemaan hieman rivakampaa tahtia, aion ottaa myös jokusen juoksuaskeleenkin. Ja kun palaan kotiin en suinkaan mene hillopurkille, sillä kyllä niitä herkkuhetkiä on hieman vahdittava. Ettei lähde ihan lapasesta.

3 kommenttia:

 1. Varmasti hyvää hilloa..:)

  VastaaPoista
 2. Voihan nyt lapanen miten lähelle liippas! Niin lähelle, kun tänään vielä aamulla bloggailin herkkuraparperin mehuksi taikomisesta.. Kyllä näin on, syöminen kunniaan mutta kurilliseen sellaiseen, ja lenkkivauhti päälle niin ettei pysähdy vaikka mikä olis! :D

  VastaaPoista
 3. Anonyymi12.35

  Moikka
  Voin kertoa oman keksivyötärönkavennusvinkin: kaikki leivät, joissa on vähääkään vehnää pois (muunkin vehnän välttäminen plussaa). Tapahtuu kaventuminen itsestään! Vakuutan toimivaksi :) Itseltäni lähti masu ja siskoltani 7kg muutakin höttöä. Helppoa ei ole tämäkään, sillä sitä on joka puolella, enkä itsekään ole ollut absoluuttinen. Ja vähitellen siirtyminen toimi mulle ( ensin aamupalasta, sitten iltapalasta jne.) Lopuksi kävi niin, että kaikki vehnää sisältävä leipä ällöttää, koska vatsakin menee siitä sekaisin. Ja ihan hyvin sitä voi joskus pullan tai lättyjä kuitenkin syödä. Mutta se päivittäinen leipä kun vaihtuu niin toimii! -Pauliina

  VastaaPoista