25.6.2014

Unohtumatonta elämää ruokapöydän ääressä.Ihmisen isoja iloja on todellakin tuo syömispuoli. Alla ruokia joita allekirjoittanut on napaansa lappanut viime päivien aikana:

Perjantaina söin ainakin grillattua soijachorizoa, maissia, kesäkurpitsaa, salaattia ja perunoita. Jälkiruuaksi ystävän innoittamana köyhiä ritareita. Kannattaa tehdä, oli ihan mielettömiä, pitkästä pitkästä aikaa!
Lauantaina vedin älyttömän läjän hapankorppua. Hapankorpun, kermajuuston ja kurkun liitto on perinteinen ja käsittämättömän ihana. Myös lauantaina grillattiin soijachorizoja ja maisseja taas. Mutta myös vartaita joissa oli oliiveja ja uusia perunoita. Ihana makuelämys, suosittelen kokeilemaan tuotakin! Ja sitten oli vielä kesäkakkua, eli sitruunaista kakkua raparperillä. Älyttömän hyvää. Teen ehkä huomenna uudestaan.
Sunnuntaina olen todennäköisesti myös syönyt. En vaan yhtään muista mitä.
Maanantaina olen myös syönyt. En vaan muista mitä.
Tiistaina söin ainakin uusia perunoita ja pullaa. Kikhernesalaattiakin.
Keskiviikkona paistettuja uusia perunoita ja croisanttia, macaronin kanssa. Puuroa illalla! Ja sitä kikhernesalaattia.

Näin siinä käy. Yksinkertaiset asiat unohtuvat. Onneksi muistan edes lasteni nimet, ruokapöydän ääressä niitäkin näin kesällä useimmiten tapaa. Muuten huitelevat pihalla ja muissa touhuissaan, niin kuin kesällä kuuluukin.

4 kommenttia:

 1. ...jee me syödään viikonloppuna aivan varmasti köyhiäritareita...kiitos vinkistä..:)

  VastaaPoista
 2. Suhde ruokaan on aika erikoislaatuinen juttu. Jos ruuasta tulee kaiken keskipiste, niin että "yksinkertaiset asiat unohtuvat" kannattaa pysähtyä hiukan miettimään. Tiedän, mistä puhun - minulla oli nuorempana (reilut parikymmentä vuotta sitten) jonkinasteisia syömishäiriöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on lapsiperheessä hyvin merkittävässä roolissa. Ainakin meillä päivä rytmittyy hyvin luonnollisesti ruokailujen mukaan. Meillä ruoka nimenomaan on yksinkertainen arjen asia, sitä kunnioitetaan, mutta kummallista vaan on miten joidenkin päivien jälkeen yksinkertaiset asiat unohtuvat. Niin kuin nuo ruokalajit. Ruoka täyttää mahan ja ravitsee, näin ollen hoitaa tehtävänsä. Minusta viiden lapsen äitinä on hyvin luonnollista, että "ruoka on kaiken keskipiste". Ruokailu itsessään on hieno hetki, silloin ollaan samassa tilassa koko perhe. Nauretaan, itketään, kerrotaan kuulumisia ja saadaan rakennusaineita jaksamiseen.

   Poista
 3. Voi ruoka on kyllä iloista isoimmasta päästä, ja ruokapöytä on paras paikka perheen jutusteluihin.. tunnelma parhaimmillaan!! (:

  VastaaPoista