13.6.2014

Raparperimansikkahillo inkiväärillä.

Lupailin itselleni, että tänä kesänä keittelen hilloa kellariin useamman purkin talvea odottamaan.Tässä vaiheessa kesää marja- sekä omenahillot antavat vielä odotella itseään, mutta pakastimella tai pakastealtaalla voi toki käydä ja raparperipuskassa ainakin.

Äitienpäivänä sain järisyttävän hyvää kakkua, jossa hillona oli raparperiä, mansikkaa ja inkivääriä yhdistettynä keksipohjaan ja juustoon. Tuon makumuiston siivittämänä aloin itsekin keittämään hilloa. Koska viime kesän mansikat on jo aikaa sitten syöty parempiin suihin omasta pakastimesta, ostin kaupasta pakastemansikoita (niitä sai nyt luomunakin) ja aloin hommiin!
Hillon keittäminen on aika simppeliä puuhaa, mutta itse olen kuumien lasipurkkien kanssa touhuamisen kanssa ehkä hieman ylivarovainen ja pienet apulaiset saivat olla sivussa, kun hoitelin purkittamisvaihetta.

Raparperimansikkahillo inkiväärillä

6 dl pilkottua raparperiä
4 dl pakastemansikoita
tuoretta inkivääriä ainakin peukalon pään kokoinen pala
3 dl hillosokeria
1/2 dl vettä

Pilko raparperi pieniksi paloiksi ja laita kattilaan pakastemansikoiden kanssa. Mansikoiden on hyvä saada sulaa hieman ennen keitto-operaatiota. Kun marjat ovat pehmentyneet huoneenlämmössä, lisää kattilaan kuorittu ja pieniksi paloiksi pilkottu tuore inkivääri sekä vesi. Anna seoksen porista liedellä hetken aikaa ja lisää joukkoon hillosokeri. Keitä hilloa kymmenisen minuttia sekoitellen välillä, kuori myös mahdollinen vaahto pois seoksen päältä.
Jäähdytä hilloa hetken aikaa ja lisää puhtaisiin kuumiin purkkeihin.

Tätä herkkua on testattu jo jäätelön sekä puuron päällä, eikä se todellakaan jättänyt kylmäksi.

Valmis hillo säilyy kellarissa tai jääkaapissa mainiosti.

*

Koska Rauhanmantereen raparperipuska on vieläkin ihan uskomattoman kokoinen pöheikkö, ajattelin kokeilla toisessa kuvassa näkyvästä Purkissa! -kirjasta muutamaa raparperireseptiä.
Kirja tarjoaa säilönnän lyhyen oppimäärän ja läjäpäin ihania reseptejä. Niin marjoille kuin muillekin säilöttäville.
Tapasin viime syksynä Kotolivingin Superkoto tapahtumassa kirjan kirjoittaneet Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin vaikuttuen naisten uskomattomasta ammattitaidosta ja rakkaudesta ruokaan.
Siltä samalta reissulta tuo kirjakin tuli hankittua, olin varma naisten yhdessä työskentelyä hetken seurattuani, että myös kirjasta välittyy sama välitön, ruokaa kunniottava fiilis, kun siinä omenahillokattilan äärelläkin. Olin oikeassa. Seuraavat raparperireseptit on siis löydetty, nyt täytyy vaan ottaa aika niiden toteuttamiseen.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi20.45

    Jos raparperia on paljon, kannattaa siitä keittää herkullista mehua!

    VastaaPoista
  2. tota raparperimansikkainkiväärihilloa pitääkin kokeilla..

    VastaaPoista