20.10.2014

Lempimuki ja -vuodenaika.

Syys, ikisuosikkini.
Loma vei puista lehdet ja toi ensimmäiset kunnon pakkaset. Antoi sataa saavista kaatamalla. Pönttöuuneihin viritettiin valkeat ja leivinuunin lämmössä tehtiin syksyn ensimmäiset ruuat. Hipeltelin kauppareissulla keijukaisvaloja, mietin jääkaapissa lepäävän glögipullon avaamista ja piparkakkujen rousketta hampaiden välissä. Maltoin kuitenkin mieleni kahden viimeisen osalta. Valot hankin, pikkutyttöjen huoneeseen.

Toppavaatteet ja talvikengät lepäävät vielä jossain varastojen uumenissa. Täytyisi ryhtyyntyä sellaisiin puuhiin, että katselisi, mitä on ja mitä tarvitaan. Venytän viime tippaan saakka.

Neulon illalla, ruudun kalpeassa valossa, harmaata paitaa ja päätän, että tämän valmistuttua neulon ne sukat loppuun. Sen oman villapaitani myös.

Aamulla jauhan kahvimyllyssä papuja ja lämmitän maidon. Laitan mutteripannun kaasulle pihisemään ja vatkaan maidon höttöiseksi vaahdoksi. Kaadan lempimukiini. Tästä tulee hyvä viikko.

*

PS. Kuvan otin Kettukarkin Mairen Instagramissa pyörineen lempikuppi-kisan tiimoilta muutama päivä takaperin. Siinä tiivistyvät nuo otsikossa mainitsemani lempiasiat. Syys ja suosikkikuppi. Minut löydät halutessasi Instagramista nimellä nurjajonna.

1 kommentti:

  1. Kiitos ihanasta syyspostauksesta! Myös minun lempivuodenaikani tämä syksy. Lauantaina kävimme mökillä haravoimassa ja leikkaamassa marjapensaita. Hyvältä tuntuu ja nyt saa talvi tulla.

    VastaaPoista