6.10.2014

Titityy, lankaisa taivas.


Nyt se on nähty, nimittäin tuo Jyväskylän lahja lankaisten harrastusten ystäville. Titityytä ei suotta kutsuta neulojan paratiisiksi, sillä sitähän se oli ja vielä enemmän. Todellinen lankataivas! 
Olin haaveillut kyseiseen lankakauppaan pääsemisestä jo aikoja. Lauantaina se päivä sitten viimein koitti, kun Veeran uuden Huivileikki -kirjan julkkareita vietettiin Titityyssä. Suunnattiin yksissä tuumin kirjailijattaren kanssa nenämme Keski-Suomea kohti heti aamutuimaan. Tuntien autossa istumisen ja kahvikupposten jälkeen oltiin viimein perillä Jyväskylässä.

Toivolan Vanha Piha oli hyvin sympaattisen ja viihtyisän näköinen paikka, joskin aika hiljainen juuri silloin. Miljöö oli sellainen, jossa kernaasti poikkeaisin, jonkun tapahtumankin aikana joskus. Uskoisin sen näyttävän silloin parastaan. 
Jyväskylässä olisi kyllä muitakin kohteita, jossa kävisin mielelläni oikein ajan kanssa. Alvar Aalto museo esimerkiksi houkuttelisi enemmän kuin kovasti poikkeamaan.

Titityyssä lankamäärät, ja niiden laadut, vetivät tämän suhteellisen suulaan lankoja rakastavan rouvan miltei hiljaiseksi. Lankahipellyksien määrä pääsi ihan uusille sataluvuille päivän kuluessa ja hankintapäätöksiä, saati tarpeita, oli hankala laittaa tärkeysjärjestykseen.
Olin suunnitellut hankkivani huivilangat, johonkin Huivileikin huiviin, mutta niimpä jäi se vain ajatuksen asteelle. En saanut päätettyä, että minkä noista huiveista ensimmäisenä nostaisin puikoille ja mikä olisi oikea lanka, saati sitten väri.
Rowanin fine tweediä puolestaan ostin muutaman pikkuruisen kerän kotiin viemisiksi. On tullut nähkääs jälleen tilauksia ja pieniä tarpeita, johon nuo herkkupalleroiset oivasti kelpaavat. Vaan ensin sukkaa ja muutamaa muuta...

Titityy on jälleen kerran oiva osoitus siitä, miten hienoa jälkeä syntyy, kun ihmisellä on intohimo työhönsä ja tekemiseensä. Lankakauppias Tiinan meininki ja rakkaus neulelankoihin välittyi kaupassa enemmän kuin hyvin. Sanottava on myös se, että kauppa oli kyllä hyvin paljon kauppiaansa näköinen ja se on hyvä se! 
Tälläisissä puodeissa on ihana poiketa ja tehdä hankintoja. Menkää ihmeessä käymään jos noilla kulmilla satutte pyörimään! 

4 kommenttia:

 1. Näyttää siltä että tuolla lankakaupassa hypistelis vaikka kuinka kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, monta tuntia meni ihan hujauksessa!

   Poista
 2. Ihanaa kun kävit <3

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkistä ! Lisätty to do - listalle :)

  Enää pitäis kehittää jotain muuta menoa Jyväskylään. Pelkän lankakaupan takia lähteminen kuulostaa liian oudolta - jopa minulle ;)

  VastaaPoista