29.10.2014

Snurressa kurssilla: The Tailored Sweater.
Muutama viikko sitten vietin lauantaipäiväni aktiivisesti Snurren penkissä neuloen. Harmaa merinovillavyyhti ja bambupuikot hikisissä hyppysissäni yritin päästä selville TTS:stä eli toisin sanoen The Tailored Sweater -metodista. 
Neulovaa kansaa kurssilla oli opettamassa mainio Tuulia Salmela, joka lienee usealle neulojalle tuttu myös ihastuttavien Louhittaren luola -lankojen värjärinä.  TTS on siis neulepaita/takki/tunika, joka neulotaan ylhäältä alaspäin istutetuilla hihoilla. 

Kurssin aikana aloitettiin neulomaan pientä harjoituspaitaa. Sen lisäksi heiluttiin hetki mittanauhan kanssa, jotta saatiin kirjattua omat mitat ylös, neulojatoverin avustuksella. Mittojen ottaminen mahdollisti sen, että oman neulepaidan tekeminen kotiolosuhteissa pääsisi sitten helpommin vauhtiin. Kurssin lisäksi sähköposti kiidätti osallistujille tiedoston, joka syventää kurssilla opittuja asioita. 

Ylhäältä alaspäin neulominen on jo ennestään ihan tuttua puuhaa allekirjoittaneelle, mutta aiemmin ovat neuleet syntyneet raglanhihoilla. Tämä tavan oppiminen siis nosti omaa neuleosaamistani pykälän ylöspäin.

Ensimmäinen pienen pieni harjoituspusero kyseisellä tekniikalla on nyt valmis ja kokemus sen tekemiseen oli oikein mukava. Aion harjoitella lisää ja neuloa itselleni paksusta harmaasta villalangasta vastaavan puseron.


Pienen pieni peruspaita
Ohje: TTS
Lanka: Madelinetosh Tosh DK, 1 vyyhti harmaata, paljon vähemmän keltaista
Puikot: 4 mm

Tuon kyseisen viikonlopun jälkeenkin on tullut Snurreen asiaa. Siinä on nimittäin sellainen paikka, minne sekä minä, että pienimmäiset kernaasti suunnataan. Pullavarvas osaa Hietalahden kulmilla pyöriessä jo hihkua, että mennään moikkaamaan lankakauppaan Annea ja Mikkoa.

*

Snurre tarjosi minulle kurssin ja harmaan lankavyyhdin.

4 kommenttia:

 1. Snurre on kyllä ihan omissa sfääreissään lankakauppojen joukossa. <3

  VastaaPoista
 2. Olin Snurressa tuolloin ostoksilla ja vilkuilin mielenkiinnolla kurssin etenemistä. "Wrap and turn!" kuului usein :)

  VastaaPoista
 3. Ihania lankoja!

  Muuten, kurkkaa blogisi sähköposti, lähetin sinne kutsua...

  VastaaPoista
 4. Oi että, ihanalta kuulostaa.

  Onneksi juuri eilen hain Snurren paketin postista :)

  VastaaPoista