22.10.2014

Rakkaudesta käsitöihin.

Juuri ilmestyneen Modan sivuilta saattaa bongata tutun näköisen mamman, kera jokusen karvaisen assarin. Minähän se siellä! 

Haastattelussa kerron rakkaudestani käsitöihin eli neulomiseen. Taitoon, jonka mummoni minulle opetti, kun olin pikkutyttö ja johon hurahdin totaalisesti siinä vaiheessa, kun eräs Tattimies asui mahanahkani toisella puolella. Hahtuvavillahousuista on päästy hieman pidemmälle, vaikka yhä minua viehättää kaikista eniten yksinkertaiset neuleet, jotka sujuvat ilman, että ohjetta tarvitsee koko ajan tapittaa silmäkulmat kurtussa. 
Jutussa mainitsen esimerkiksi siitä, että neulominen on minulle parhaimmillaan kuin terapiaa. Luulen sen olevan myös edullisempi tapa ratkoa päässä risteilevät ajatukset kuin istuen ammattiauttajan penkissä. On toki myönnettävä, että tämän terapiamuodon sivutuotteena villavuoret allekirjoittaneen kotinurkissa ovat kasvaneet kerrassaan huomattaviin mittoihin. Mutta kuten kunnon apteekkarilla on käsikauppatavaraa myynnissä, on neulojallakin mielestäni syytä olla oma villainen varastonsa. Sillä eihän sitä koskaan tiedä, koska inspiraatio yllättää. Sen iskiessä on ikävä jäädä nuolemaan näppejään langan puuttuessa. (Kylläkyllä, selittää ne hiihtäjätkin.)

Lehden sivuilta löytää myös ohjeen täällä blogissakin aiemmin vilahtaneeseen Mymmeli-mekkoon, jonka kuva on myös tuossa yläpuolella. Kertokaa toki jos nostatte kyseisen neuleen puikoille ja olisipa myös huisia jos näkisin valmiita Mymmeleitä. Niitä nimittäin maailmaan mahtuu, kuten neulojiakin!

13 kommenttia:

 1. Anonyymi16.43

  Voi miten hienoa, pyydän miehen tuomaan lehden kauppareissulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Modassa on ollut viime aikoina tosi kivoja kaavojakin!

   Poista
 2. Minä tykkäsin lehtijutusta tosi paljon :) Mymmelin tekisin mielelläni jos olisi joku pieni jolle tehdä. Kohta 13 v teini ei oikein innostu Mymmelistä ;) Itse voisin kyllä haluta Mymmelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet neulonut yhtään niin saat varmasti helposti kiinni, miten simppeli Mymmelin idea on ja saat neulottua sen itsellesikin!

   Poista
 3. Ootpa ihanan näkönen!

  VastaaPoista
 4. Jahas jahas. Täytyypä lähteä lehtihyllylle.

  Siis Suomusjärvi - ei kovin kaukana meidän Tyynelästä.
  Sinne ajetaan motarilta samasta rampista - toiseen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Tyynelä on niin liki! Sitähän pitää sopia paikalliset neulontatreffit joskus?

   Poista
  2. Jooooooo :))

   Täällä me ollaan, ei niin kovin kaukana.

   Poista
 5. Piti oikein keittää teekupponen ja lukea ajatuksella sinusta kertova lehtijuttu. Tykkäsin siitä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Jutun kirjoittanut Sirpa oli kyllä saanut hyvin kiinni ajatusmaailmastani.

   Poista
 6. Anonyymi16.09

  Voi kunpa osaisinkin neuloa, viimeeksi koulussa väkertänyt ja ei niin mairittelevasti onnistunut... :/ Ihania sun luomukset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kuule, kukaan ei ole seppä syntyessään ja yrittänyttä ei laiteta jajajajajaja... Suosittelen kokeilemaan!

   Poista